Musemić na klupi Slobode debitovao visokom pobjedom

Sloboda – Travnik 4:0

Musemić na klupi Slobode debitovao visokom pobjedom

Fudbaleri tuzlanske Slobode predvođeni novim šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem su na otvaranju proljetnog dijela sezone BH Telecom Premijer lige rezultatom 4:0 savladali sastav Travnika.

Domaći tim je bolje otvorio susret na Tušnju, a na prvi gol Slobode nije se dugo čekalo. Već u 5. minuti Almir Bekić je pogodio za vodstvo svog tima od 1:0. 

Uprkos činjenici da su stigli do ranog vodstva izabranici Husrefa Musemića nisu odstupali od svog načina igre. Njihovo zalaganje i dobra igra nagrađena je već u 18. minuti kada je Mersudina Ahmetović, fudbalera koji je u zimskom prelaznom roku pojačao redove Slobode.

Domaći su na poluvrijeme zasluženo otišli sa dva gola prednosti. I u nastavku tuzlanski tim je bio taj koji je diktirao tempo utakmice. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muhamed Mujić je iz okreta dobro šutirao u 52. minuti, no lopta odlazi malo pored stative gola Travnika. Ipak, deset minuta kasnije Mujić se iskupio za svoj promašaj nakon što je pogodio za ubjedljivo vodstvo Slobode od 3:0. Trećem golu Slobode prethodila je velika greška Nurkovića.

Deset minuta prije kraja Sloboda je stigla do vodstva od 4:0. Grešku Ribića i Nurkovića iskoristio Muhamed Mujić, te se po drugi put upisao u listu strijelaca postavivši konačan rezultat utakmice.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.