Musemić nam je potvrdio kako je Marko Obradović na pragu Sarajeva

Trener bordo tima u Antaliji za SportSport.ba

Musemić: Odlazak Marka Mihojevića? Meni je najgore

Edmir Škorić

Pripreme Sarajeva su u punom jeku i čini se da iz dana u dan Husref Musemić djeluje sve bezbrižniji, mada tu i tamo dođe do stvari koje mu malo poremete planove.

Tako je iznenadni odlazak Marka Mihojevića u redove PAOK-a izazvao određenu smetnju u planu i programu, ali Husref je svjestan da se mora i bez talentovanog mladog reprezentativca nastaviti dalje. Ulazi se u februar, ostaje još nekoliko mečeva i nastavak prvenstva je blizu.

Protiv Qarabaga je bordo tim pokazao da posjeduje kvalitet, da je motivisan i spreman, a hoće li sve to biti dovoljno da se ostvare svi ciljevi, a kada nosite dres velikana s Koševa onda zasigurno postoje visoki ciljevi i nameće se sam po sebi ogroman pritisak. S tim se, jednostavno, nauči živjeti svako ko dođe u Sarajevo.

Uglavnom, Mihojević se iz SAD-a priključuje pripremama PAOK-a, a ne Sarajeva, dok u redovima bordo tima rade naporno da u narednim danima angažuju jednog napadača i jednog veznjaka. Prema našim informacijama Marko Obradović će pojačati konkurenciju u vrhu, ostaje još da se pronađe kvalitetan veznjak, a nije isključeno da se potpiše još barem jedan kvalitetan igrač.

"Ova utakmica je pokazala da smo dobro radili, a moramo tako nastaviti. U petak igramo novu utakmicu, a u subotu očekujemo da nam se pridruže i reprezentativci", kazao je Musemić na početku razgovora za SportSport.ba.

Tražili ste presing, brzu i konkretnu igru Sarajeva, a protiv Qarabaga se čini kao da je to sve napravljeno?

"Vidjet ćemo da li ćemo biti pravi. Ako prenesemo 70 posto stvari od one utakmice s Qarabagom na našu ligu, to bi bilo jako dobro. Ipak, trudit ćemo se da igrači budu motivisani, a na nivo kvaiteta odlučuju i tereni, protivnici...", dodaje strateg Sarajeva.

Hoće li biti novih imena do kraja priprema?

"Radimo na pojačanjima. Obećao sam da će biti još dva-tri pojačanja. Teško ide, nije lako naći dobrog igrača, ali želimo da dovedemo onog koji će poboljšati kvalitet naše igre, a ne samo da bude broj. Znam da navijači čekaju i da ih to interesuje, da žele da se pojačamo i da budemo još bolji nego jesenas".

Marko Obradović je navodno na pragu potpisa za Sarajevo?

"Jeste, Marko Obradović je još uviejk u opticaju i to bi vrlo brzo trebalo biti u redu".

Kako ste vi doživjeli odlazak Marka Mihojevića, koji navodno za 500.000 eura prelazi u redove grčkog velikana PAOK-a?

"Meni je najgore. Treneru je najgore kada ode kvalitetan igrač, a Marko je kvalitetan igrač. Ja tu ništa ne mogu, klauzula je bila takva i onaj ko to plati Marko je automatski slobodan. Ja sam ipak neko ko ne kuka za nekim koga nema, najkvalitetniji su oni koji su tu. Mada, nama je najgore, kada igramo dobro i rezultati idu, onda je sve dobro, a kada ne, onda smo mi krivi, ali to je tako u ovom poslu".

Jesu se novajlije dobro pokazale?

"Šofranac je odigrao 65 minuta, nešto više nego u Čitluku, a i Halilović. Želimo samo da budu zdravi i da nema povreda, a siguran sam da ćemo sada biti još bolji".

Posjeta Zvezdi u Antaliji?

"Jučer smo imali slobodno popodne, a Zvezda je tu blizu, pa sam otišao i malo smo sjedili i pričali o fudbalu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jeste li gledali još neke utakmice u Antaliji kada su bh. klubovi u pitanju?

"Ermin Avdić je gledao Sloboda - Tomsk, a ja sam gledao Dinamo i Škendiju. Mada je zanimljivo kada gledate i neke druge ekipe i iz drugih zemalja", zaključuje Musemić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi