Musemić: Ovako će nam biti na startu polusezone
Husref Musemić posmatra rad svojih igrača: Dobra atmosfera na treningu

FK Sarajevo na pripremama u Ljubuškom

Musemić: Ovako će nam biti na startu polusezone

Malo je bolja atmosfera danas vladala na terenu stadiona Babovac u Ljubuškom.

Nije ni prije bila loša, ali bi jučerašnja kiša obeshrabrila i najposvećenije entuzijaste. Danas kiše nije bilo pa je Sarajevo odradilo trening kojeg je bilo ljepše posmatrati, a igrači su bili vedrijeg duha. Nakon razgibavanja i istrčavanja, odradili su šuterski trening, a na kraju su dvije ekipe odmjerile snagu jedna protiv druge.

Atmosferu je podizao i Husref Musemić šalama na račun onih koji su duže ostajali u ševi, a raspitivao se i za stanje terena u Međugorju. Prvo je snijeg, a potom kiša doprinio da onaj u Ljubuškom bude nakvašen.

"Teško u BiH da ima puno boljih terena koji mogu biti besprijekorni nekoliko dana ako se trenira na njima. U Antaliji su s drenažom pa nema te kiše koja ih može pokvariti. Na nama je da treniramo, a ovako kako je sada bit će i na početku proljetne sezone, možda još i gore", kazao je trener Sarajeva koji nije mogao dati podrobniji sud o novajlijama na probi - Jahiću iz Amerike i Crepaldiju iz Brazila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni su tu kratko, besmisleno je da o njima u ovom trenutku pričamo i o njihovim kvalitetama. Sada više radimo na fizičkoj pripremljenosti, potrebno je da oni odigraju nekoliko utakmica pa da možemo donijeti objektivni sud. Međutim neću ja jedini odlučivati o njihovom ostanku, već čitav stručni štab sa koordinatorom sportskog segmenta Emirom Hadžićem", dodao je Musemić.

Inače Hadžić se danas pridružio ekspediciji i ostat će s timom do kraja ovoga dijela. Igrači Sarajeva u Ljubuškom će boraviti do 24. januara, a prije povratka u Sarajevo odigrat će pripremni meč protiv Veleža.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Šampioniiiiiiii ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
12 0
Fcs
Jebem te Svinjski !!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi