Musemić poručio: Sudije, shvatite nas, živa smo bića!

Trener Mladosti ljut nakon meča

Musemić poručio: Sudije, shvatite nas, živa smo bića!

Samir Mlaćo

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su poraženi na gostovanju kod Metalleghea sa 2:0, te se tako izabranici Husrefa Musemića upisali četvrti poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

I vrapcima na grani jasno je da u ovom timu ne cvjetaju ruže nakon što je klupu napustio Ibro Rahimić, ali velike zamjerke iz Mladosti  danas su imali na sudijsku trojku predvođenu Antonijem Bandićem iz Gruda.

Bandić je u 18.minuti svirao jedanaesterac za domaće, isključio Aladina Isakovića, a zatim uoči početka drugog poluvremena i Husrefa Musemića. Razočarani Musemić nakon utakmice pokušao je da ne komentariše suđenje što i nije  dozvoljeno prema pravilniku ponašanja, ali ipak je dao svoj komentar u kojem se dotakao djelioca pravde

"Od prve minute i poslije tih nekih dešavanja koja su onakva ili ovakva, ali čestitam Metallegheu na pobjedi. Ne bih imao ništa puno da kažem, jer mi ne smijemo da komentarišemo", kratko je kazao Musemić, ali onda ipak otvorio dušu.

"Poslao bih ovom prilikom poruku sudijama generalno, da ne misle da ih kritikujem već samo poruku. Neka se oni stave u naš položaj, a ja ne kažem da oni ne mogu da pogriješe. Mi jako puno radimo, jako puno sebe unosimo u to i moramo da reagujemo. Živa smo bića. Dovedete nas u takvu situaciju da mora da reagujemo i ja bih volio  da se ja budem sudija, a da oni budu treneri. Rekao sam na poluvremenu sudiji da mi nije jasno zbog čega, a on je kazao nisam namjerno. Ja sam mu rekao da me je doveo u stanje da ne znam šta sam spreman u životu  da uradim. Moraju da nas shvate, a ne samo da budemo istjerani i treba se staviti u položaj da mi ipak radimo, živimo od toga, treniramo sa momcima i razumijemo da se pogriješi. Ne znam, zaista dovedu čovjeka u stanje da ne može da se kontroliše", dodao je Musemić.

Musemić je odgovorio i na pitanje da njegovoj momčadi definitivno ne ide.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naredno kolo igramo sa Radnikom. Teška utakmica, a Radnik je kvalitetna ekipa. Nama ne ide. To je tako u sportu. Imate periode kada ekipi sve ide, a i kada ste u rezultatskoj krizi, te smo mi očigledno u krizi igre i krizi rezultata", kazao je šef stručnog štaba Mladosti Husref Musemić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi