Musemić: Sve ide prema planu

Olimpik sjajan na pripremama

Musemić: Sve ide prema planu

A. Beganović

Nakon prvog pripremnog meča protiv Zrinjskog, koji je Olimpik izgubio rezultatom 3:1, sinoć je novi premijerligaš bio bolji od Čelika (2:0). Šef struke, Husref Musemić je nakon meča bio zadovoljan rezultatom, ali još više zalaganjem igrača na terenu.

"Mi još uvijek nismo postigli optimalnu formu, ali već sada mogu biti zadovoljan zalaganjem igrača na terenu i da se sve odvija po planu. Vidi se da postoji volja kod sviju i da se trude da se namatnu i obezbijede svoje mjesto u timu. Naravno da tu postoji još dosta prostora za napredak, ali mislim da ćemo period priprema koji je pred nama iskoristiti da se još bolje uigramo kako bi što spremnije dočekali prvi meč koji igramo sa Modričom na Grbavici", rekao je Husref Musemić nakon meča.

Svi igrači su zdravi i maksimalno se zalažu na Kupresu koji se pokazao kao idelana baza za rad, a jedino je rad poremetila činjenica da se u meču protiv Zrinjskog povrijedio mladi Miloš Vidović.

"Povreda Vidovića nas je malo izbacila iz takta. To je velika šteta kako za klub, tako i za njega, jer se radi o mladom i veoma perspektivnom igraču pred kojim je lijepa budućnost. Ipak u Olimpik je došlo dosta igrača i potrudit ćemo se da nađemo dostojnu zamjenu za njega", istaknuo je Musemić.

Dva gola protiv Čelika su bila djelo Mirka Marinkovića, koji je u Olimpik došao iz Radnika iz Bijeljine, a odličnu pratiju je pružio i Darko Spalević, najbolji strijelac Premijer lige prošle sezone.

"Važno je da se ekipa dobro uigra, te da predstojeću sezonu dočekamo što spremniji, kako bi se mogli nositi sa svima. Uslovi za rad na Kupresu su odlični, Uprava kluba nam je obezbijedila sve, te je na nama igračima ostalo samo da radimo i da se što bolje pripremimo za izaove koji slijede", rekao je Spalević nakon meča.

On je iskoristio priliku i da se još jednom izvini navijačima FK Sarajevo zbog stvari koje su se desile prošle sezone na meču Slavija – Sarajevo.

"Molio bih navijače Sarajeva da se ne potenciraju stvari koje su bile u prošlosti. Ovim putem želio bih da im se izvinim. Sve što sam radio, radio sam u žaru borbe, a ne da bih nekoga provocirao. Nisam nacionalno obojen, jer da je tako ne bih pristupio Olimpiku, nego bih ostao u Slaviji ili potražio neki drugi klub. Ja sam profesionalac i živim od fudbala", rekao je Spalević. 

U nedjelju Olimpik igra treći pripremni meč i to protiv Iskre u Bugojnu, a u srijedu se ekspedicija vraća u Sarajevo. Dogovoren je meč i sa Zvijezdom iz Gradačca, a koji je zakazan za 21. 07.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.