Musemić: Sve osim pobjede za nas će biti katastrofa

Mladost dočekuje Olimpic

Musemić: Sve osim pobjede za nas će biti katastrofa

Dino Kurbegović

U okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH ekipa Mladosti će na domaćem terenu ugostiti ''Vukove'' s Otoke u subotu 26. novembra 2016. godine u 13 sati. 

Tim Husrefa Musemića će nakon ''posta'' od pet kola pokušati doći do pobjede protiv Olimpica koji je na začelju premijerligaške tabele. 

''Na papiru smo favoriti, ali neće biti lako. Ekipa koja u tri kola postigne osam golova sigurno da ima određeni kvalitet. Za nas bi sve osim pobjede u ovom trenutku bila katastrofa s obzirom da smo već jako puno bodova prosuli. Uz dužno poštovanje i respekt prema Olimpicu mislim da ćemo utakmicu riješiti u svoju korist i onda se pripremati za narednu utakmicu u ovoj godini.'' – rekao je trener Mladosti, Husref Musemić na konferenciji za novinare koja je organizovana u klupskim prostorijama. 

Kakanjci će u ovom susretu biti lišeni usluga Ramovića i Galića koji imaju tri žuta kartona, a u taboru Mladosti pozivaju na oprez budući da će nasuprot sebe imati mladu ekipu Olimpica koja je željna dokazivanja.  

"Nimalo laka utakmica za nas bez obzira na to što je Olimpic posljednji na tabeli. I nama i njima su potrebni bodovi. Mi moramo igrati na pobjedu kako bi izašli iz krize u kojoj se nalazimo. Maksimalno ozbiljno moramo pristupiti utakmici, biti požrtvovani i maksimalno koncentrisani i vjerujem da onda rezultat neće izostati.'' – rekao je Aladin Šišić u svom obraćanju novinarima. 

Mladi napadač Mladosti Mićo Kuzmanović ističe da ih ne smije zavarati Olimpicova pozicija na tabeli: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Svi znamo da je Olimpic posljednji na tabeli, ali to nas ne smije zavarati. Imaju jako kvalitetnu i mladu ekipu koja je željna dokazivanja. Naš cilj je naravno da slavimo pred domaćom publikom i mislim ako budemo na nivou i prije svega ako budemo slušali instrukcije šefa da pobjeda neće doći u pitanje.'' 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi