Musemić i Mirvić obavili pregovore, čeka se odluka prvog čovjeka FK Sarajevo

Hoće li Musemić ponovo na klupu voljenog kluba?

Musemić i Mirvić obavili pregovore, čeka se odluka prvog čovjeka FK Sarajevo · Saznajemo

E. Oštraković

Prije nekoliko dana FK Sarajevo je ostao bez trenera jer je s klupe otišao  Mirza Varešanović nakon eliminacije ovog kluba iz 1. pretkola Konferencijske lige.

Bolji od bh. predstavnika bio je gruzijski Torpedo, a nakon toga došlo je do sporazumnog raskida saradnje sa šefom stručnog štaba Mirzom Varešanovićem.

Već za vikend počinje nova sezona u Premijer ligi BiH i jasno je da uprava FK Sarajevo nema vremena za gubljenje.

Mnogo imena bilo je u igri za preuzimanje užarene klupe, ali na kraju se kao najozbiljniji kandidat izdvojio Husref Musemić. 

Nezvanično, Musemić i Ismar Mirvić su razgovarali juče i danas, a kakvu će odluku donijeti prvi čovjek Sarajeva trebali bismo ubrzo saznati. 

Iskusni stručnjak jeste najozbiljniji kandidat, ali u fudbalu je sve moguće i ne bi bilo prvi put da već gotovo stvar 'propadne'. 

Oglasi

U svakom slučaju saga 'novi trener Sarajeva' još nije završena, ali kako do početka prvenstva nema još mnogo vremena, čelnici Bordo kluba morat će brzo reagovati. 

Inače, za Musemića bi ukoliko postane trener to bilo peti put da preuzima FK Sarajevo, a jasno je da će pred njega ili nekog drugog biti postavljeni najviši ciljevi.

Do sada je Husref Musemić bio trener Igmana iz Konjica kojeg je prošle sezone ostavio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Husref Musemić je prvo radio kao pomoćnik kod Nermina Hadžiahmetovića krajem 20. vijeka, da bi onda samostalno vodio Sarajevo na 42 utakmice od jula 2002. do septembra 2003. godine.

Ponovo je sjeo na klubu Sarajeva 2005. godine i do juna 2008. vodio ovaj tim u 83 utakmice.

Nakon toga u klub se vraća u martu 2013. godine i zadržao se do decembra iste godine, te je klub vodio u 35 utakmica.

Posljednji mandat imao je od augusta 2017. godine do decembra 2019. kada je smijenjen u trenutku kada je klub bio na prvom mjestu Premijer lige BiH, a u tom periodu vodio je 96 mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Sarajeva, u trenerskoj karijeri vodio je još Olimpik, tuzlansku Slobodu, kakanjsku Mladost, Tuzla City i sada Igman iz Konjica.

Treba svakako istaći i to da je sa Sarajevom dva puta osvajao Premijer ligu BiH i dva puta Kup, dok je s Olimpikom 2009. godine bio prvi u Prvoj ligi FBiH i izborio promociju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delapenja
Nula od insana,*****a od strucmjaka.Vrijeme galamdjija od trenrra davno proslo ,a ovajj placko samo to zna,
2 5
rabodimis
A gledaj samo ove zeljine ciganije sto se okupila.. i ukakili se i upiskili... Vracaju se HZ, odmah panika u redovima prosjaka.. i Evropu zaboravili od silne sracke.. XD
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti