Musemić za sva vremena: 150 pobjeda na klupi Sarajeva
Musemić je na klupu Sarajeva prvi put sjeo davne 2001. godine, a u međuvremenu je postao jedan od ljubimaca navijača tima s Koševa.

Veliki jubilej trenera FK Sarajevo

Musemić za sva vremena: 150 pobjeda na klupi Sarajeva

Trener FK Sarajevo Husref Musemić danas se dodatno učvrstio na prvom mjestu trenera s najviše pobjeda na klupi ovog kluba.

Njegovo Sarajevo je na Koševu, u okviru 18. kola Premijer lige BiH, porazilo Zvijezdu 09 sa 3:1, a Musemiću je to bila 150. pobjeda na čelu ovog tima.

Podsjetimo, on je još u novembru prošle godine postao trener sa najviše pobjeda na klupi Sarajeva i to nakon što je njegov tim 19. novembra savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 4:2.

Inače, on je tada iza sebe ostavio Miroslava Brozovića koji je imao 126 pobjeda u 290 utakmica, a ove sezone se dodatno učvrstio na prvom mjestu i teško će ga bilo ko "skinuti" u dogledno vrijeme.

Inače, od svojih 150 pobjeda na klupi Sarajeva, Musemić ih je ostvario 122 u BH Telecom Premijer ligi, 17 u Kupu BiH, po četiri u Kupu UEFA i Evropa ligi te tri u Ligi šampiona.

Prvu pobjedu je ostvario davne 2001. godine protiv Širokog Brijega (2:0), a najveću iste godine protiv Krajine (8:0). Pobjede su zabilježene protiv ukupno 46 klubova, a najčešća Husrefova 'mušterija' je Zrinjski protiv kojeg ima 10 pobjeda.

Za kraj dodajmo i to da je Musemićevo Sarajevo od pomenutih 150 pobjeda čak 102 puta trijumfovalo na domaćem terenu i 48 puta u gostima i to najčešćim rezultatom 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je inače današnjim trijumfom osiguralo jesenju titulu u Premijer ligi BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dzovani1946
čestitke šefe od srca.
57 1
Edin Merlin
Naklon do poda majstore ! svaka ti cast i da u buducnosti nizes pobjede sa najdrazim timom !
54 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi