Musemić zadovoljan prikazanim

Olimpik se vratio sa priprema

Musemić zadovoljan prikazanim

Olimpik je sinoćnjom prijateljskom utakmicom sa bugojanskom Iskrom završio prvi dio priprema, koje su obavljene na Kupresu.

Olimpik je u pripremama za narednu sezonu odigrao tri kontrolne utakmice i to protiv Zrinjskog (poraz 1:3), Čelika (pobjeda 2:0) i protiv Iskre (0:0). Atmosfera u timu je veoma dobra, a dobro raspoloženje jedino remeti činjenica da su se tokom priprema povrijedili Miloš Vidović i Mladen Ristić, kojima su stradali ligamenti, ali se, na sreću, ipak ne radi o pretjerano ozbiljnim povredama.

Prema prognozoma doktora, obojica će odsustvovati sa terena dvadesetak dana. Šef stručnog štaba, Husref Musemić je izuzetno zadovoljan nakon prvog dijela priprema.

»Ja sam rijetko kada zadovoljan, poznat sam po tome, ali moram priznati da sam ovaj put zaista iznenađen sa profesionalnošću koju su igrači pokazali na Kupresu. Maksimalno su se zalagali i nadam se da će tako ostati i u narednom periodu. Uslovi koje nam je Uprava kluba obezbijedila na Kupresu bili su idealni, a jedino što nas je poremetilo su povrede Vidovića i Ristića, ali se nadam njihovom što skorijem povratku na teren«, rekao je Musemić nakon povratka ekspedicije Olimpika u Sarajevo.

Utakmicu sa Iskrom šef stručnog štaba ovog sarajevskog premijerligaša je vidio kao dobru probu, ali smatra da rezultat 0:0 nije mjerodavan jer je nakon povrede Ristića tempo igre Olimpika znatno opao jer su svi igrači bili u iščekivanju šta će sa njim dogoditi.

Igrači Olimpika danas imaju slobodan dan, a sutra će trenirati na stadionu Igmana na Ilidži, dok u srijedu putuju u Odžak gdje će do 23. jula odraditi drugi dio priprema. Za sada je potvrđeno da će se 21. jula igrati pripremna utakmica sa Zvijezdom iz Gradačca i to na stadionu u Gradačcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.