Musemićevi izabranici poraženi protiv Poljske

"Olimpijski Zmajevi" izgubili sa 1:0

Musemićevi izabranici poraženi protiv Poljske

Olimpijsko-mediteranska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u turskom Beleku protiv reprezentacije Poljske sa 1:0 u prijateljskom susretu. Pobjednički gol za Poljake postigao je Waldemara Sobote u 25. minuti.

Ovo je bila velika prilika za dokazivanje igrača iz domaćih prvenstava. Husref Musemić, selektor naše Olimpijsko-mediteranske reprezentacije, suočio se pred ovaj susret sa nekoliko otkaza. Poljaci su od samog početka utakmice krenuli veoma ofanzivno. Već u 4. minuti Poljaci su imali veliku priliku, ali je Adnan Hadžić sjajno intervenisao.

Samo dvije minute kasnije Poljska ponovo zaprijetila, a ovaj put centaršut je izblokirao Amer Dupovac. Prvu ozbiljniju akciju izgradili smo u 15. minuti, no Haris Harba je bio u ofsajdu. Poljaci su u 25. minuti došli do vodstva. Hadžić je loše ispucao loptu, koja je došla do Waldemara Sobote. Veznjak Slaska je pretrčao Vedada Šabanovića i pogodio za 1:0 uz pomoć stative.

Nakon primljenog gola naši "olimpijski Zmajevi" su se oslobodili pritiska, međutim i dalje je Poljska bila nešto opasnija. Hadžić je imao još jednu sjajnu intervenciju kada  je na njega sam izašao Maciej Jankowski u 40. minuti. Odmah nakon toka uslijedila je kontra naših reprezentativaca, koji su se spretljali u šasnaestercu protivnika. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

U drugom dijelu prvi su zaprijetili Poljaci, a za našu reprezentaciju priliku je imao kapiten Muamer Svraka. Sebastian Mila je u 60. minuti pokušao sa 20-ak metara, ali je Hadžić bio siguran. Musemić je u drugom poluvremenu izvršio nekoliko izmjena, a polovinom drugog dijela susreta pojačao je napad uvođenjem Jasmina Mešanovića umjesto Harbe. Napadač Slobode zadavao je probleme odbrani Poljske po lijevoj strani.

Naši reprezentativci su imali nešto više od igre, ali Arkadiusz Piech je imao dvije sjajne prilike. Hadžić kod druge šanse Poljaka ponovo izvrsno intervenisao. Nakon nekog vremena Poljaci su ponovo dominirali, a jedna do Musemićevih izmjena bila je na golu. Među stativama našeg gola ostatak utakmice stajao je Semir Bukvić, kojem je ovo treći debi u nešto više od mjesec dana (debi za mladu repku i prvi tim Željezničara). Mladi golman Plavih sa Grbavice u posljednjim minutama imao je dvije sjajne intervencije i zaslužan je što je na kraju ostalo 1:0.

Poljska . Bosna i Hercegovina 1:0
(Sobota 25.), žuti karton: Pejić (Bosna i Hercegovina)

POLJSKA: Gliwa - Celeban, Wojtkowiak, Kamiński, Sadlok - Kupisz (82. Woźniak), Trałka (86. Modelski), Jodłowiec, Mila, Sobota (66. Pawłowski) - Jankowski (46. Piech)
BiH: Hadzic (84. Buković) - Colić, Svraka, Dupovac, Sabanović, Kvrzić, Bekalo, Sesar, Halilović (83. Corić), Harba (66. Mesanović), Haskić (78. Bekić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.