Musić: Pobjeda koja nam donosi mir i stabilnost

Mladi reprezentativac presudio Čeliku

Musić: Pobjeda koja nam donosi mir i stabilnost

Adnan Beganović, foto: Mahir Sarajlić

U jednom od derbija 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Travnik je pogotkom mladog reprezentativca Semira Musića s minimalnih 1:0 savladao Čelik.

Duel Travnika i Čelika uvijek je privlačio mnogo pažnje, a jučerašnji na Piroti opravdao je očekivanja. Obje ekipe su imale po nekoliko dobrih prilika, a na kraju je presudio Musićev gol postignut na samom otvaranju susreta, tačnije u 8. minuti.

"Ovo je velika pobjeda za nas. Već četiri utakmice ne znamo za poraz, a s jučerašnja tri boda smo se koliko, toliko učvrstili u sredini tabele gdje nam je i objektivno mjesto", kaže Musić za SportSport.ba.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine na početku sezone iz Zvijezde je stigao u Travnik gdje se izborio za mjesto u timu, a zahvaljujući dobrim igrama u dresu Vezira izborio je i poziv u mladu selekciju.

"Dolazak u Travnik bio je pravi potez. Primljen sam na fenomenalan način i drago mi je što iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, kako ja, tako i ekipa. Jučer je utakmica bila veoma teška i s psihološke strane. Znali smo da nas tri boda vraćaju u sredinu tabele, no uspjeli smo se othrvati i tom psihološkom pritisku. Postigao sam gol vrijedan tri boda, no najmanje je važno ko je bio strijelac. Zahvalio bih se saigračima, stručnom štabu i našim navijačima, bez čije podrške sigurno ne bismo pružali dobre partije", dodao je Musić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.