Mušija: Pobjedom otpisati jednog konkurenta za opstanak

Mladost dočekuje Rudar

Mušija: Pobjedom otpisati jednog konkurenta za opstanak

Dino Kurbegović

Nakon reprezentativnih utakmica u subotu se nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja će u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH ugostiti ekipu Rudara iz Prijedora koja je u prvom kolu rezultatom 3:0 savladala izabranike Ibre Rahimića. 

Danas se u prostorijama kluba prisutnim novinarima obratio i predsjednik Mensur Mušija.

"Ekipa Rudara je nama veliki dužnik zbog poraza koji smo doživjeli na otvaranju prvenstva. Za nas je ovo utakmica koja ima veću važnost od onih utakmica protiv Sarajeva i Čelika. Uradit ćemo sve da pokažemo da ovi rezultati koje smo postigli nisu plod slučajnosti nego napornog rada. Ekipu Rudara ćemo ugostiti na najbolji mogući način, a od svojih igrača i stručnog štaba tražim maksimalnu ozbiljnost i vjerujem da su naši igrači izuzetno motivirani za ovaj meč i ako ponove igru iz posljednjih nekoliko kola vjerujem kako rezultat neće izostati.Ova utakmica vrijedi mnogo više od tri boda, jer je trenutna razlika između naša dva kluba šest bodova i ako ih pobijedimo, a vjerujem da hoćemo mi smo već izbacili jednog konkurenta u borbi za opstanak", rekao je Mušija.

Strateg ekipe iz Kaknja, sličnog je razmišljanja, kao i čelni čovjek Mladosti.

"Ovo je utakmica od ogromne važnosti za nas, ukoliko slavimo zadržat ćemo se u gornjem dijelu tabele i van opasne zone, a na drugoj strani dovodimo Rudar u jednu nezgodnu situaciju gdje će se boriti za opstanak, a samim tim napravili bi razliku od devet bodova u odnosu na njih. Moji igrači su motivirani, još uvijek traju pripreme za ovaj meč i vjerujem kako ćemo spremno uči u duel sa Prijedorčanima i na kraju slaviti", rekao je šef stručnog štaba Ibro Rahimić, koji je ovih dana postao i menadžer kluba, te će u budućnosti direktno odlučivati o svim stvarima u klubu, stručnom štabu, uposlenima u klubu, ljudima koji brinu o terenu i svim drugim stvarima koje su vezane za premijerligaša iz Doboja. 

"Nedavno sam boravio na edukaciji za produženje Profi licence i po novoj Uefinoj opciji trener je i menadžer kluba koji o svemu odlučuje. Tako da ću osim prvog tima i stručnog štaba voditi nadzor nad radnicima koji rade tu na terenu i dosta stvari ćemo dovesti u stanje koje zadovoljava najviše kriterijume. Kod nas su pravila jednostavna ili će se raditi kako treba ili se neće nikako raditi',' jasno je poručio Ibro Rahimić o tome šta misli o ulozi menadžera tima, te kratko remizirao prvi dio sezone o kojem kaže: 

"U prvom dijelu sezone igrali smo dosta na rezultat, jer smo sebi od starta postavili cilj da ostanemo u ligi. Trebalo je dosta vremena da radimo na mentalnom sklopu igrača, jer većina njih je igrala Prvu  ligu FBiH i ovo je bio jedan veći nivo za njih, i morali su i moraju mnogo više truda i volje da ulože. Vjerujem da su mnogi igrači iznijeli ogroman teret i to je činjenica, a isto tako ima nekoliko igrača koji nisu opravdali ukazano povjerenje i nakon ove preostale tri utakmice u ovoj godini ćemo vidjeti šta ćemo sa njima, jer pauzu koja će nastati nakon ove tri utakmice želimo iskoristiti na najbolji mogući način kako bi se pojačali, izborili opstanak u ovoj sezoni, a onda naredne godine i napali pozicije koje vode u Evropu", jasno je iznio svoje ciljeve Rahimić, menadžer Mladosti. 

Rahimić i njegovi pomoćnici Šabić i Bistrivoda na raspolaganju imaju sve igrače osim Isakovića koji će duel sa Rudarom propustiti zbog crvenog kartona koji je dobio u duelu sa Čelikom. Posljednjih dana smanjenim intenzitetom trenira Musić koji je još uvijek rovit, ali se Rahimić nada da će do početka susreta sa Rudarom igrač koji je iznio ogroman teret u prvom dijelu sezone biti spreman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Mladosti i Rudara igra se u subotu 21.11.2015. godine u 13 sati.  

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti