Muslimović dobio novog suigrača
Lino presretan novim angažmanom

Lino potpisao za Paok

Muslimović dobio novog suigrača

E. Škorić

Iz portugalskog Porta, Dorvalino Alves Maciel ili skraćeno Lino, postao je novi igrač Paoka, odnosno suigrač našeg reprezentativca Zlatana Muslimovića.

Nakon dvije godine boravka u Portugalu, Lino nije uspio izboriti mjesto u prvih jedanaest, pa je ove polusezone prešao u redove grčkog Paoka. Odbrambeni bivši igrač Porta sa Grcima je potpisao ugovor na jednu i pol godinu.

Lino igra na poziciji lijevog beka, a vijest o njegovom dolasku kruži već danima po Grčkim medijima, no tek danas je na službenoj stranici Paoka objavljen konačan dogovor ovog transfera koji je uspješno realizovan i za Paok i za Lina.

Nekadašnji igrač Sao Paola je izjavio kako gleda samo ka naprijed, i da će dati sve od sebe da postane startan u timu Paoka.

"Moji prvi dojmovi su vrlo dobri", rekao je Lino.

"Ljudi u PAOK-u su me primili na najbolji način i zahvaljujem im za to. Moji ciljevi su u skladu s onima PAOK-a. Došao sam dati moj maksimum, ja sam žedan nogometa, želim igrati. Rekli su mi da je ovo veliki klub, i ja se zaista zahvaljujem ljudima koji su me tu doveli", završio je presretni Brazilac.

Iako mu je osnovna pozicija lijevi bek, Lino može igrati na bilo kojem dijelu na toj strani. Danas će po prvi put trenirati sa ostatkom momčadi u kojoj je i naš Zlatan Muslimović, a sutra ih čeka veliki okršaj sa AEK Atenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti