Muslimović dogovorio sve sa Guizhou Renheom

Piše kineski portal Sportscn.com

Muslimović dogovorio sve sa Guizhou Renheom

Zlatan Muslimović, 31-godišnji bosanskohercegovački napadač, dogovorio je uslove sa kineskim Guizhou Renheom, piše kineski portal Sportscn.com.

Sportscn.com piše da je Muslimović četvrti internacionalac koji je došao u Guizhou Renhe u ovom prelaznom roku. Ovaj kineski klub ranije su pojačali Derek Riordan, škotski napadač iz Hiberniana, Nano dojučerašnji stoper Levantea i Gustavo Ariel Rodas veznjak koji je nastupao za Deportivo Quito.

Pomenuti kineski sportski portal navodi da je Muslimović izrazio ljubav prema kineskoj kulturi, te da je presudan faktor u dolasku u Guizhou Renhe bio to što u Kinu dolazi sve više igrača iz Evrope, tako da kvalitet lige neće doći u pitanje.

Muslimović je ranije boravio kratko na probi u Glasgow Rangersu i engleskom Sunderlandu, a u potrazi za novim klubom je od kraja prošle sezone kada mu je istekao ugovor sa grčkim PAOK-om. Sada, igrat će u kini sa još jednim bosanshohercegovačkim igračem, Dinom Đulbićem, koji je nastupao za nekoliko austarlijskih klubova.

Safet Sušić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine prošle sedmice objavio je spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Barzilom, koja se igra 28. ovog mjeseca u St. Gallenu, a na istom, nije bilo Muslimovića, jer nije imao kluba. S obzirom, da će 31-godišnji napadač nastupati u Aziji, upitno je da li će Sušić i dalje računati na njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti