Muslimović osvojio tri, Baka jedan bod

Počela kineska Super Liga

Muslimović osvojio tri, Baka jedan bod

M. Maksimović

Utakmicama prvog kola startala je nova Kineska Super Liga. Za nas ove sezone nešto zanimljivija jer od dres Guizhou Renhea nosi Zlatan Muslimović, dok je Blaž Slišković trener Qingdao Jonoona.

Za obojicu se može reći da su bili uspješniji, iako je Muslimović imao više razloga za zadovoljstvo, njegov Guizhou Renhe je osvojio sva tri boda na domaćem terenu.

Guizhou je nakon preokreta pobjedio Shandong Luneng 2:1 i to golom Katalonca Jordea u 94.minuti. Gosti su poveli preko Antara u 32. minuti, a izjednačio je 57. Dino Đulbić, momak koji je rođen u Doboju. Zlatan Muslimović je igrao do 71.minute kada ga zamijenio upravo strijelac pobjedonosnog gola.

Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Hangzhou i Qingdao Jonoon Bake Sliškovića. Iako su gosti imali par dobrih prilika na kraju je ostalo 0:0. U narednom kolu Qingdao dočekuje Tianjin Tede Josipa Kuže.

Pored Sliškovića u Kini je još jedan bivši igrač Veleža, Dragan Okuka prošle sezone proglašen za trenera godine. Njegov Jiangsu Shuntian je uzeo bod Shanghai Shenhuai za koju nastupa Tuzlak Mario Božić, a koju sa klupe vodi Jean Tigana. Božić je odigrao cijelu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.