Muslimović slavio kod Hrgovića

Superliga Grčke, 9. kolo

Muslimović slavio kod Hrgovića

Edmir Škorić

PAOK je, odigravši svoju utakmicu 9. kola grčke Superlige, ostvario minimalnu pobjedu u Kavali (0:1).

Jedini gol na utakmici postigao je napadač gostiju, Urugvajac Pablo Garcia, u 13. minuti utakmice. Ovom pobjedom PAOK je «preskočio» Kavalu na tabeli, te sada ima 14 bodova, dva više od svog večerašnjeg protivnika.

Bh. reprezentativac Zlatan Muslimović igrao je posljednjih 25 minuta u redovima gostiju iz Soluna, kada je u igru ušao umjesto Salpingidisa. Kod domaćih je, pak, svih 90 minuta odigrao naš nekadašnji reprezentativac Mirko Hrgović.

Drugu utakmicu 9. kola odigrali su Aris i Larisa, a na kraju obje momčadi osvojile po bod. Lazaridis je domaće doveo u vodstvo u osmoj minuti drugog dijela, ali je Stephen Makinwa postavio konačnih 1:1 u 76. minuti.

Superliga Grčke, 9. kolo:
Kavala – PAOK 0:1 (Pablo Garcia 13)
Aris – Larissa 1:1 (Lazaridis 53/ Makinwa 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.