Muslimovićev gol ovaj put nije spasio PAOK

Evropska liga

Muslimovićev gol ovaj put nije spasio PAOK

A. Beganović

U revanš utakmici šesnaestine finala Evropske lige CSKA i PAOK su odigrali bez pobjednika (1:1), no s obzirom da je ruska momčad slavila u Solunu (1:0) igrat će u osmini finala s pobjednikom duela Porta i Seville.

Nakon što su u prvoj utakmici poraženi sa 1:0 fudbaleri PAOK-a u Moskvu su se došli nadigravati. Muslimović i društvo hrabro su otvorili utakmicu, a prvu veliku priliku imali su u 9. minuti, no udarac Vladana Ivića završio je van okvira gola.

Samo tri minute kasnije još jedna dobra prilika za momčad iz Soluna. Dimitris Salpingidis je dobro šutirao sa ivice šesnaesterca, no lopte je prohujala malo pored desne stative gola CSKA.

U 18. minuti i domaći su opasno zaprijetili. Wagner Lowe je uputio udarac, no hrvatski golman Krešić našao se na pravom mjestu.

Od 25. do 35. minute domaći su se našli u tri izgledne situacije za postizanje gola, ali Cauna, Tošić i Lowe nisu bili precizni.

Devet minuta prije kraja prvog poluvremena velika prilika za PAOK, ali naš reprezentativac Zlatan Muslimović sa nekih osam metara pogađa stativu, a dva minuta kasnije Cirilo je isprobao udarac, no Akinfeev je ostao nesavladan.

Odmah na početku drugog poluvremena još jedna dobra prilika za Muslimovića. Nakon jednog ubačaja s lijeve strane Muslimović se u petercu domaćih najbolje snalazi, ali njegov udarac pogađa vanjski dio mreže.

Do 67. minute obje momčadi su imale po još nekoliko poluprilika, ali golova nije bilo, a onda u pomenutoj minuti veliko slavlje grčkih fudbalera. Bosanskohercegovački napadač najbolje koristi smušenost domaće odbrane, te postiže gol i tada se činilo da će Muslimović po ko zna koji put spasiti PAOK.

Međutim, deset minuta prije kraja susreta Krešić u svom šesnaestercu ruši Tošića, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Odgovornos na sebe je preuzeo Wagner Love, no njegov udarac brani Krešić, ali lopta se od stative odbija do Ignashevicha, kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Do kraja utakmice PAOK je pokušavao postići gol koji bi ga odveo u osminu finala, ali u tome nije uspio.

Muslimović je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Elvir Rahimić bio na klupi CSKA.

Sve u svemu, sjajna fudbalska predstava po nehumanim uslovima jer na početku utakmice temperatura bila čak 15 stepeni ispod nule.

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.