Muslimoviću 89, Cocaliću 85 minuta

Prvenstvo Grčke

Muslimoviću 89, Cocaliću 85 minuta

Edmir Škorić

U derbiju 26. kola grčkog šampionata Aris je sa 2:0 bio bolji od PAOK-a. Skoro svih 90 minuta za goste odigrao je bh. reprezentativac Zlatan Muslimović. Edin Cocalić je za Panionios, koji je slavio u gostima, odigrao 85 minuta.

Panionios je, naime, sa 1:0 pobijedio kod Panthrakikosa i to golom Latke iz 67. minute. Gosti su od početka drugog dijela igrali sa deset igrača, jer je Hrvat Boško Balaban zaradio direktno isključenje. Bh. internacionalac Edin Cocalić je teren napustio pet minuta prije kraja.

PAOK je sve dalji od titule, nakon što ga je sa 2:0 danas savladao Aris. Campora je bio dvostruki strijelac za domaću momčad, a u redovima gostiju je minut prije kraja izašao Zladan Muslimović. Vrijedno pomena je svakako da su gosti zadnjih deset minuta igrali bez dva igrača. Sznaucner i Vierinha su isključeni.

Golom Romeua Larissa je na svom travnjaku dobila nezgodnog Ergotelisa. Važne bodove spasa osvojili su igrači Levadiakosa protiv Xanthija.

Vodeći Panathinaikos je na najbolji način iskoristio poraz PAOK-a te pobjedom kod Asterasa pobjegao na pet bodova. Jedini pogodak za goste iz Atene postigao je Vintra.

Rezultati 26. kola:
Levadiakos - Xanthi 2:1
Panthrakikos - Panionios 0:1
Asteras - Panathinaikos 0:1
Larissa - Ergotelis 1:0
Aris - Paok 2:0

Tabela: Panathinaikos 61, PAOK 56, Olympiakos 54, AEK 45, Aris 42, Kavala 37, Atromitos 35, Panionios 34, Iraklis 31, Ergotelis 30, Asteras 30, Larissa 30, Levadiakos 27, PAS Giannina 25, Xanthi 25, Panthrakikos 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.