Muslimoviću i Jahiću po 90 minuta
Jahić je za 90 minuta zaradio žuti karton

Grčko fudbalsko prvenstvo

Muslimoviću i Jahiću po 90 minuta

Edmir Škorić

Zlatan Muslimović je odigrao svih 90 minuta u dresu Paoka koji je poražen u Atini od AEK-a kojeg s klupe predvodi naš trener Duško Bajević.

Danas su odigrane ostale utakmice 17. kola prvenstva Grčke, a derbi je igran u Atini. AEK je dočekao Paok koji ove sezone briljira na čelu sa našim reprezentativcem Zlatanom Muslimovićem. Već u 24. minuti trener Paoka morao je iz igre izvaditi Lakisa zbog ozljede, pa je u igru ušao Veirinha. Igralo se otvoreno sa obje strane, no gol je pao tek u finišu prvog poluvremena. Djebbour je pogodio za radost domaćih, a ovaj gol se kasnije ispostavio kao pobjednički. Sredinom drugog poluvremena Contreras dobiva direktni crveni karton i gostima iz Soluna "uništava" i posljednju nadu da mogu doći do pozitivnog rezultata.

Domaćini su mogli i udvostručiti svoju prednost, no ipak do kraja mreže miruju i derbi pripada ekipi našeg Bajevića. Bh. reprezentativac Zlatan Muslimović odigrao je čitavu utakmicu za Paok, ali ipak danas se nije uspio upisati u listu strijelaca.

Aris je odigrao neriješeno kod kuće protiv Ergotelisa, a bivši igrač FK Želejzničar, Sanel Jahić odigrao je svih 90 minuta, te zaradio žuti karton.

Nakon 17 odigrnaih kola Olympiakos ima 42 boda, čak 9 više od drugoplasiranog Panathinaikosa. Paok također ima 33 boda i nalazi se na trećem mjestu koje vodi u Liga UEFA, pet bodova manje ima Aek. Aris Dušana Bajevića nalazi se na 7. mjestu sa 24 boda. Thrasivoulos, OFI i Pansseiraikos se nalaze na posljednja tri mjesta koja vode u niži rang. Thrasivoulos ima 12, a OFI i Pansseiraikos po 11 osvojenih bodova.

REZULTATI 17. KOLA: 

Aek - Paok 1:0
Aris - Ergotelis 0:0
OFI Crete - Iraklis 2:3
Larissa - Asteras 2:1
Thrasivoulos - Levadiakos 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.