Muslin: Još 12 bodova dijeli nas od Rusije

Selektor Srbije o nastavku kvalifikacija

Muslin: Još 12 bodova dijeli nas od Rusije

D. Vejo

Fudbalska reprezentacija Srbije broji sitno do novog okupljanja, s obzirom da kako nju tako i ostale selekcije, čekaju mečevi kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Orlovi će 24. marta gostovati u Tbilsiju reprezentaciji Gruzije, a u okviru petog kola grupne faze kvalifikacija. Selektor Srbije Slavoljub Muslin upozorava na to da se smanji euforija, iako njegov nacionalni tim očekuje meč sa ekipom koja je u četiri kola osvojila svega dva boda.

"Gruzija je reprezentacija koja pruža najbolju partiju upravo protiv jakih timova. Remi sa Velsom i Moldavijom, dovoljno govori o tome. Nadam se da ih neće krenuti baš protiv nas. Moramo ozbiljno da ih shvatimo. Ako budemo odigrali meč onako kako znamo, tri boda neće izostati", ističe Muslin.

Prema pokazanom do sada, Srbiji su u grupi D najveći konkurenti timovi sa Ostrva, a to su Irska i Vels.

"Obje reprezentacije igraju dosta jako i brzo. Tehnički ali i trkački su dosta potkovani, te znaju napraviti ozbiljne probleme zadnjoj liniji. Ali, mi smatramo kako imamo riješenje za to. Raspolažemo igračima koji su stvoreni za velike utakmice. Još 12 bodova nas dijeli od odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju", zaključio je selektor Srbije.

Grupa D:

Irska (10)

Srbija (8)

Vels (6)

Austrija (4)

Gruzija (2)

Moldavija (1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi