Mustedanagić: BiH je i dalje favorit grupe

Selektor Albanije po završetku utakmice

Mustedanagić: BiH je i dalje favorit grupe

Albansku reprezentaciju u večerašnjoj utakmici vodio je Bosanac Džemal Mustedanagić koji je na press konferenciji kazao kako je zadovoljan jednim bodom, ali smatra da je njegov tim mogao i do pobjede.

Albanija i BiH su podijelili bodove, odigravši 1:1 na Qemal Stafa stadionu u Tirani. Podsjećamo, Ibišević je doveo našu reprezentaciju u vodstvo poslije centaršuta Mujdže, da bi domaćinu bod osigurao Duro golom iz slobodnog udarca u posljednjoj minuti prvog dijela.
"Mogli smo ih pobijediti, ali i sa bodom sam zadovoljan. Primili smo nesretan gol, jer je naš igrač povrijeđen bio u terenu, a da je ležao i da mu se ukazivala pomoć, ne bi bio prekid i ne bi primili gol. Međutim, uspjeli smo da izjednačimo u prvom poluvremenu i da u drugom nastavimo po našem planu", kazao je Džemal Mustedanagić koj ije večeras sa klupe vodio selekciju Albanije, dodavši:

"Sa 1:1 sam zadovoljan obzirom da je BiH za mene jedan od favorita grupe. Ponosan sam na svoje igrače koji igraju sa takvim žarom i ljubavlju da to nema niko u Evropi. Željeli smo da se pažnja više obraća Bogdanija kako bi Salihi imao prazan prostor. Nije mi bio cilj da igramo dugim loptama, nego sa bokova i krila, jer primijetili smo da oba bh. beka vole da idu naprijed. Jednostavno, BiH je napadački orijentisana ekipa koja ostavlja prostora rivalima. Naravno BiH je moja velika ljubav i još uvijek je favorit, a ja sam napomenuo nakon izvlačenja grupa da imamo igrače i tim sa kojim možemo iznenaditi. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim rezultatom u kvalifacijama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti