Mutu i Tamaš izbačeni zbog opijanja

Tandem završio sa reprezentacijom

Mutu i Tamaš izbačeni zbog opijanja

Adrian Mutu i Gabriel Tamas su doživotno izbačeni iz rumunske reprezentacije i to zbog opijanja na noćnoj zabavi.

Njih dvojica su u ponedjeljak uprkos zabrani selektora Victora Piturce izašli iz kampa reprezentacije čime su prekršili stroga pravila selektora koji nije imao milosti.


"Mutu i Tamas su doživotno protjerani iz reprezentacije. To je šteta, ali pravila su stroga i oni bi trebalo biti upoznati sa tim", rekao je Piturca.


To nije prvi put da su Mutu i Tamas zajedno pili, ali ovog puta im nije progledano kroz prste. Cio incident se inače dogodio pred prijateljski meč protiv San Marina koji je Rumunija dobila samo sa 1:0. Ruumuni će tako bez ovog tandema nastaviti kavlifikacije za EP u kojoj su u grupi sa BIH, a naredne utakmice igraju protiv Luksembnurga 2. septembra u gostima i sa Francuskom 6. septembra kao domaćini.


Mutu je podsjetimo u domovini zaradio nadimak Briljantni, ali je imao dosta problema tokom karijere. Konzumirao je kokain kao član Chelsea zbog čega je još uvijek dužan 17.2 miliona eura odštete tom klubu. Dok je igrao za Fiorentinu bio je dopingovan i u januaru 2010. je kažn jen sa devet mjeseci zabrane igranja. Vratio se u oktobru 2010. i odmah je učestvovao u tučnjavi, a u klubu su bilio vrlo nezadovoljni sa njim zbog čega je prešao u mnogo manji klub i to Cesenu.

Obećao je da će biti bolji, ali ništa od toga. Nakon svega je samo kratko izjavio.


"Razumijemo Piturcinu odluku", - rekao je Mutu i u ime Tamasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.