Mutu nema novca da plati Chelseaju

Mutu nema novca da plati Chelseaju

Rumunski reprezentativac Adrian Mutu nema dovoljno novca kako bi svom bivšem klubu Chelseaju isplatio odštetu u visini od 17 miliona eura koliko je dužan zbog uživanja kokaina i raskida ugovora.

Chelsea je raskinuo ugovor sa napadačem Fiorentine nakon što je Mutu bio pozitivan na testu na kokain, a FIFA je potom naložila da Mutu plati odštetu svom bivšem klubu zbog nepoštivanja ugovora.

Kako pišu italijanski mediji, Chelsea je zatražio od vlasti SAD da zaplijeni Mutuovu imovinu na teritoriji SAD, koja se procijenjuje na oko šest miliona eura. Međutim, Mutu je brže, bolje sve nekretnine u SAD prepisao na druge osobe, tako da su vlasti po tom pitanju nemoćne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.