Mutu: Nemam 17 miliona eura

Rumun u velikim problemima zbog kokainske afere

Mutu: Nemam 17 miliona eura

Adnan Beganović

Rumunski fudbaler, trenutno napadač Fiorentine, Adrian Mutu, ima velikih problema sa skupljanjem novca koji je prema odluci Međunarodne fudbalske federacije dužan platiti londonskom Chelseaju.

Podsjetimo, arbitrađni organ FIFA-e presudio je da Mutu zbog kokainske afere iz 2004. godine, koja je rezultirala raskidom ugovra s londonskim klubom, mora na račun popularnih Plavaca uplatiti 17 miliona eura.

Otočki mediji navode da iz Chelseaja insistiraju da Rumun plati dug u skorije vrijeme, ali po svemu sudeći, Chelsea će još dugo čekati tih 17 miliona eura.

„Zaista nemam 17 miliona eura i iskreno mislim da samo četiri ili pet igrača ima taj novac. Potrebna mi je svaka pomoć, ali ne financijska, već moralna. Protiv Palerma navijači mog kluba dali su mi do znanja da su uz mene i to mi mnogo znači“, rekao je Mutu.

Otočki mediji navode da čelne ljude Plavaca uopšte ne interesira kako će Mutu doći do novaca i da će ukoliko uskoro novci ne legnu na račun tražiti od FIFA-e da Rumunu zabrani igranje na profesionalnbom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.