Mutu potpisao za Cesenu

Mutu potpisao za Cesenu

Adrian Mutu preselio je iz Fiorentine u Cesenu sa kojom je postpisao dvogodišnji ugovor.

Mutu je nastupajući za Chelsea i Fiorentinu imao problema sa dorogom. Ipak, slovio je za nogometaša svjestke klase. Za Viole je postigao 54 gola u 112 nasupa.

"Uzbuđen sam i jedva čekam da krenem u nove avanture. Zahvalio bih se predsjedniku Igoru Campedelliju što sam dio ovako ambicioznog projekta", rekao je Mutu za službeni sajt Cesene, dodavši:

"Ovo je klub koji je u posljednjih nekoliko godina dao jasne ideje kako postići uspjeh i imao hrabrosti da ih sprovede. Iz tog razloga sam prigvatio prijedlog da se smanji moja plata".

"Želim Fiorentini sve najbolje, posebno porodici Della Valle. Proveli smo divne godine zajedno. Klub će biti zauvijek u mom srcu, nakon predivnog iskustva tamo", dodao je 32-gosišnji rumunski napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.