Mutu predvodi Rumune

Prema pisanju portala Sport.ro

Mutu predvodi Rumune

O. Lekić

Prema pisanju rumunskih medija, tačnije internet portala Sport.ro, selektor fudbalskog nacionalnog tima Rumunije, Razvan Lucescu, pred duel sa Bosnom i Hercegovinom uputio je pozive internacionalacima među kojima je i Adrian Mutu.

Internet portal Sport.ru danas je objavio informaciju, istina, još uvijek neslužbenu, koja govori da je Lucescu za duel sa Zmajevima 26. marta uputio pozive na adresu rumunskih internacionalaca, a povratnik u nacionalni dres najvjerovatnije će biti Mutu.

"Nisam igrao za reprezentaciju od 2009. godine zbog neslaganja sa selektorom. Bio bih sretan kada bih ponovo igrao u nacionalnom dresu, no moram pokazati da sam zaslužio biti u reprezentaciji 26. marta. Istina je da sam već dobio poziv za duel sa Bosnom i Hercegovinom", prenose rumunski mediji Mutuovu izjavu.

Navodno je rumunski selektor već uputio pozive sljedećim igračima: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Stuttgart), Bogdan Stancu (Galatasaray), Cristian Chivu (Inter), Cristian Sapunaru (Porto) Gabriel Tamas (WBA), Adrian Ropotan (Dynamo Moskva), Gheorghe Florescu (Alanya Vladikavkaz), Stefan Radu (Lazio) i Razvan Rat (Shakhtar Donetsk).

Konačan i zvaničan spisak Lucescu će objaviti u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.