Mutu suspendiran na devet mjeseci!

TNA donio odluku

Mutu suspendiran na devet mjeseci!

Edmir Škorić

Talijanski antidopinški tribunal (TNA) je suspendirao rumunskog napadača Adriana Mutua na devet mjeseci, zbog pada na dopinškom testu u januaru.

Privremeno je Fiorentinin napadač Adrian Mutu suspendiran u januaru, a konačnu odluku antidopinški tribunal Italije donio je danas. Naime, Rumun je suspendiran na devet mjeseci. 

U januaru je u dva navrata bio pozitivan na sibutramin, zabranjenu hemijsku supstancu koja se koristi za mršavljenje.

Dva od devet mjeseci Mutu je već "odradio", a na travnjak će se vratiti 29. oktobra, dakle početkom naredne sezone. Mnogi smatraju da će bivši Chelseaov napadač napustiti Fiorentinu, koja sigurno neće željeti produžiti ugovor sa problematičnim napadačem, koji je ugovorom sa Violama vezan do ljeta 2012. godine.

Napomenimo da je Mutu otjeran iz Chelsea 2004. godine, kada je bio pozitivan na kokain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.