Mutu uskoro ponovo "slobodan"

Još tri sedmice suspenzije

Mutu uskoro ponovo "slobodan"

Edmir Škorić

Rumunskom napadaču Adrianu Mutuu ostale su još samo tri sedmice pauze zbog suspenzije nakon pozitivnih dopinških nalaza.

Podsjećamo, napadač Fiorentine dobio je devetomjesečnu suspenziju zbog korištenja nedopuštene kemijske supstance sibutramina, inače sredstv koje se koristi za mršavljenje.

Ta kazna aktivna je do 29. Oktobra, a Mutu bi u Seriji A mogao zaigrati u 9. kolu koje je na progranu svega dva dana kasnije, a u kojem će njegova Fiorentina gostovati Cataniji.

“Jedva čekam da se vratim i da budem u mogućnosti pomoći dečkima. Sretan sam što imam tolike prijatelje ovdje. Restoran me čini bližim Firenci i ljudima koji ovdje žive", kazao je Rumun koji je nedavno otvorio restoran u Firenci, što nagovještava njegov ostanak u tom gradu, odnosno klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.