Mutu vraća Chelseaju 17.2 miliona eura

Odlukom suda

Mutu vraća Chelseaju 17.2 miliona eura

Adnan Beganović

Najviši sportski prizivni sud (CAS) sa sjedištem u Lausannei odbacio je žalbu Adriana Mutua, tako da će rumunski fudbaler svom bivšem klubu Chelseaju morati platiti 17,2 miliona eura odštete.

FIFA je prošle godine donijela odluku prema kojoj Mutu londonskom klubu mora platiti spomenut iznos kao odštetu za raskid ugovora, na koju je napadač uložio žalbu.

Chelsea je 2003. godine platio 15 milijuna funti (sada 17.2 miliona eura) za prelazak Mutua iz Parme. Međutim, godinu kasnije londonski klub raskinuo je ugovor s njim zbog konzumiranja kokaina.

Rumunski fudbaler dobio je sedmomjesečnu zabranu igranja fudbala, a po isteku suspenzije kao slobodan igrač prešao je u Juventus, a danas nosi dres Fiorentine.

Chelsea ga je tužio, zahtijevajući povrat novca od njegovog transfera iz Parme u Chelsea.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.