Muzurović: Safet dobro radi, uvjeren sam u uspjeh u Brazilu

Bivši selektor optimista

Muzurović: Safet dobro radi, uvjeren sam u uspjeh u Brazilu

Fuad Muzurović ponosan je jer je dao značajan doprinos u stvaranju tima koji danas selektira Safet Sušić. Nekadašnji selektor i jedini stručnjak sa dva odrađena mandata na klupi reprezentacije optimista je pred Svjetsko prvenstvo na kojemu se nada prolasku Zmajeva u drugi krug takmičenja. 

„Odlično smo odigrali ove dvije utakmice u Americi. Nakon njih sam još veći optimista. Safet dobro radi, i ja sam uvjeren u uspjeh u Brazilu. Nova formacija se očigledno pokazala učinkovitom,“ kazao je Muzurović, te dodao:

„Nadam se da ćemo proći u osminu finala, mada se ne treba predavati ni protiv Argentine. Zimus su nas bez problema pobijedili, ali su to ipak bile neke druge okolnosti. Bili smo malo opušteni nakon važnih utakmica u kvalifikacijama, dok je ovaj put to nešto sasvim drugo.“

Nekadašnjeg selektora smo upitali koga vidi kao favorita za osvajanje naslova.

„Španija je po meni favorit broj jedan. Tu je i Njemačka, kao i Francuska i Italija koje se nikada ne smiju otpisati. Ni Brazil neću izostaviti, iako me nisu oduševili na utakmici protiv Srbije. Hrvatska bi mogla iznenaditi večeras na otvaranju,“ najavio je bivši selektor Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.