Muzurović: Safete, prijatelju, ostani jak i nemoj tugovati

Reakcije na Papetov odlazak

Muzurović: Safete, prijatelju, ostani jak i nemoj tugovati

E. Škorić

Safet Sušić je na hitnoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH smijenjen sa pozicije selektora bh. reprezentacije.

Sušiću je presudio težak poraz od Izraela u Haifi (3:0). Bila je to kap koja je prelila čašu nakon mršavih izdanja u prva tri kola kvalifikacija za Evropsko prvensto.

“Jutros sam rekao kako bih želio da Sušić ostane. Naše šanse teoretski postoje i bilo bi možda najbolje da je on izgurao. Neko ko dođe za selektora, mogao bi da bude potrošen kao i ja prije pet godina.  Pokojni Mijo Jelić mi je tada rekao kako mi daju šanse da napravim ekipu za Svjetsko prenstov, pa sam sminjenjen. Bilo bi mi žao nekog novog da potrošimo. Volio bih da je Safet ostao, ali šta je tu je”, kazao je Fuad Muzurović, bivši selektor bh. reprezentacije, za SportSport.ba, dodavši:

“Žalim što Safet odlazi. Mom prijatelju poručujem da ne bude tužan i da ostane jak. Taj čovjek je uradio puno za ovu zemlju, prvi nas je odveo na Svjetsko prvenstvo i na neki način nas je zadužio”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.