Na Anfieldu nisu zaboravili Houlliera
Gerard Houllier (Villa) i Roy Hodgson (Liverpool)

Povratak poslije šest godina

Na Anfieldu nisu zaboravili Houlliera

Edmir Škorić

Posljednju utakmicu 16. kola engleskog Premiershipa sinoć su odigrali Liverpool i Aston Villa. I dok su navijači na Anfieldu pozdravili povratak bivšeg menadžera Gerarda Houlliera, igrači Liverpoola nisu imali milosti. Slavili su na kraju rezultatom 3:0.

Ni Liverpool ni Villa u ovoj sezoni ne igraju na očekivanom nivou, no sinoć su domaći bili daleko superiorniji. Golovima N'Goga, Babela i Rodrigueza došli su do uvjerljive pobjede i, nadaju se, povratka u pravu formu.

"Prvi gol dosta je uticao na naš moral, a onda smo ubrzo primili drugi gol koji je, prema mom viđenju, postignut iz ofsajda. Ne mogu kriviti moje igrače jer su se maksimalno trudili i dali sve od sebe. Kada na Anfieldu primite gol nakon 12-13 minuta, onda se zaista teško možete vratiti", kazao je menadžer gostiju iz Birminhama Houllier, dodavši:

"Šteta da se tako završilo, jer sam mislio da bi mogli nešto više napraviti. Sada smo zabrinuti našim stanjem na tabeli. Sve je u rukama igrača i stručnog stožera. Čestitke Liverpoolu, ali mi trenutno moramo riješiti nekoliko problema unutar kluba".

Houllier se nakon šest godina vratio na Anfield, a navijači ga nisu zaboravili.

"Navijači su bili sjajni. Svidjelo mi se kada su skandinirali moje ime na kraju utakmice. Lijep gest od njih i drago mi je što su me se sjetili. Uistinu sam bio dirnut."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti