Na Anfieldu spremni za ljetni šoping

Liverpool

Na Anfieldu spremni za ljetni šoping

Edmir Škorić

Vlasnici Liverpoola stavili su stručnom stožeru na raspolaganje 75 miliona funti za ovoljetna pojačanja. Anfield, u to nema sumnje, čekaju topli dani ljeta.

Brojna imena zadnjih sedmica provlače se u kontekstu s Liverpoolom. Redsi su, navodno, zainteresirani za Jordana Hendersona i Conora Wickhama, kao i Charlija Adama, Stewarda Downinga i Phila Jonesa.

Osim toga, otočki mediji pišu kako je Liverpool spreman platiti osam miliona funti Newcastleu za odbrambenog igrača Josea Enriquea, kojem je ostala tek godina dana ugovora na St. James Parku.

To je, dakle, tek dio 'kolača'. Prema pisanju NOTW-a, vlasnici Liverpoola namjeravaju izdvojiti 42 miliona funti za Stewarda Downinga (Aston Villa), Phila Jonesa (Blackburn) i Charlie Adama (Blackpool).

Za 15-ak miliona funti sportski direktor Damien Comolli i menadžer Kenny Dalglish namjeravaju dovesti Jordana Hendersona iz Sunderlanda, odnosno Connora Wickhama iz Ipswicha.

Iz kluba bi, međutim, mogao otići Daniel Agger. Danac je na meti Bayera Leverkusena, Hamburga i Malage.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.