Na Bilićevom spisku nema Petrića

Poznati Vatreni za kvalifikacione susrete

Na Bilićevom spisku nema Petrića

Slaven Bilić, selektor Hrvatske, izostavio je Mladena Petrića za utakmice protiv Malte i Izraela u okviru kvalifikacija za EURO 2012.

On je odluku obrazložio činjenicom da na spisku ima sasvim dovoljno napadača koji su u formi i da se na asa Hamburga računa za naredne akcije. Na spisku nema i Ivana Rakitića iz Seville koji još uvijek nije fit kao i Manuela Pamića iz Sparte. Nema i nanovo povrijeđenog Ivice Olića iz Bayerna, a važna vijest je da je Bilić izgladio nesporazum sa Danijelom Pranjićem, ali će on ipak preskočiti naredne duele, a onda će biti ponovo pozvan.

Selektor je pozvao između ostalog i Ivana Kelavu i Domagoja Vidu iz Dinama, a za Sammira je rekao da ako nastavi sa dobrim igrama postoji velika šansa da se nađe u reprezentaciji.
Hrvatska je trenutno u Grupi F na drugom mjestu sa 13 bodova iz šest utakmica koliko ima i treći Izrael, ali iz sedam dok je prva Grčka sa 14.

Spisak Hrvatske za mečeve sa Maltom i Izraelom
Golmani: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Hajduk), Ivan Kelava (Dinamo).
Odbrana: Vedran Ćorluka (Tottenham), Josip Šimunić (Hoffenheim) Dejan Lovren (Lyon), Ivan Strinić (Dnipro), Šime Vrsaljko (Dinamo), Domagoj Vida (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Eintracht)
Vezni red: Luka Modrić (Tottenham), Ognjen Vukojević (Dynamo Kyiv), Milan Badelj (Dinamo), Darijo Srna (Šahtar), Niko Kranjčar (Tottenham), Ivo Iličević (Kaiserslautern), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva).
Napad: Ivan Perišić (Borussia Dortmund), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Nikola Kalinić (Dnipro), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers), Eduardo da Silva (Šahtar), Ivan Klasnić (Bolton).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti