Na De Koel stadionu čak osam goova

12. kolo. holandske Eredivisi

Na De Koel stadionu čak osam goova

Večeras su odigrane neke utakmice 12. kola holandske Eredivisie, a samo na De Koel stadionu postignuto je osam pogodaka.

Na stadionu De Koel u utakmici između Venla i Groningena mogli smo vidjeti čak osam golova. U 8. minuti goste u vodstvo je doveo Slovenac Tim Matavž, a četiri minute kasnije poravnao je Balázs József Tóth. Gonzalo Manuel García García je u 26. minuti vratio prednost Groningenu, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Samo pet minuta igre u nastavku donosi novo izjednačenje, a mrežu gostiju je pogodio Ahmed Ahahaoui. U 59. minuti na sceni je opet igrač Venla, međutim pogodio je vlastiu mrežu, a to je bio Ferry de Regt. Svojim drugim golom Tim Matavž u 66. minuti postavlja rezultat na 2:4. Kapiten gostiju Koen van de Laak  u 75. minuti postiže i peti pogodak za svoju ekipu, a do kraja je postignut još jedan gol, autor istog je bio Nigerijac Michael Okechukwu Uchebo u 86. minuti i postavlja konačnih 3:5.

Breda je na svom terenu sa 2:0 savladala De Graafschap, a strijelac prvog gola je bio kapiten ekipe Rob Penders u 56. minuti. U samom finišu utakmice Doony Gorter iz penala postavlja konačnih 2:0.

Heerenveen je na gostovanju savladao Excelsior sa 2:0. Prvi je mrežu domaćina pogodio 21-godišnji napadač Bas Dost, da bi dvije minute prije kraja meča pogodio Oussama Assaidi.

Ajax je u gostima savladao Heracles sa 1:3, a poveli su u 16. minuti preko sjajnog Marokanca Mounira El Hamdaouia, međutim na odmor se odlazi rezultatom 1:1, jer je u 38. minuti Willie Overtoom poravnao rezultat.

Kopljanici u drugom poluvremenu postižu još tri gola, te tako dolaze do pobjede. Prvo je mrežu domaćina zatresao Šveđanin Rasmus Lindgren u 55. minuti, zatim defanzivac André Antonius Maria Ooijer u 78. minuti pogađa za 1:3, da bi u devet minuta prije kraja susreta Miralem Sulejmani pogodio za konačnih 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.