Na Grbavici pukla petarda, titula sve bliža

Željezničar - GOŠK 5:0

Na Grbavici pukla petarda, titula sve bliža

Željezničar je nastavio pohod ka tituli, te je večeras na Grbavici sa visokih 5:0 deklasirao ekipu GOŠK-a iz Gabele.

Željezničar je odlično ušao u susret i od prvog sudijskog zvižduka su se pred golom Solde redale prilike. Prvu je priliku na susretu imao Patrick Nyema, a malo nakon toga i Zajko Zeba, ali je golman gostiju iz Gabele u oba slučaja izašao kao pobjednik.

 

Sjajni Muamer Svraka nastavio je odličnu seriju u 15. minuti, kada je uspio ponovo glavom pogoditi mrežu protivnika, za vodstvo Željezničara od 1:0. Prvi put ka golu Adnana Guše gosti su imali u 21. minuti, ali je veteran na golu Željezničara ipak ostao nesavladan. 

 

Željezničar je udvostručio prednost u 29. minuti. Stanić je ubacio loptu u protivnički kazneni prostor, a tamo se najbolje snašao Eldin Adilović, koji Želju odvodi na 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

 

Već u drugoj minuti nastavka, Željezničar je poveo sa 3:0. Nyema je šutirao sa više od 20 metara udaljenosti, Soldo nije dobro procijenio putanju lopte i ona je završila u mreži.

 

Samo pet minuta kasnije, pitanje pobjednika je i definitivno riješeno. Stanić je odigrao povratnu loptu za Samira Bekrića, a ovaj ju je zakucao pod prečku gola GOŠK-a za 4:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zajko Zeba je u 70. minuti ponudio nešto od svoje magije, kada je prošao odbranu GOŠK-a, pa potom i golmana Soldu, te postigao i peti gol za Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.