Na Grbavicu bez Brankovića, Jurića i Vidovića

Vitežani gostuju Željezničaru

Na Grbavicu bez Brankovića, Jurića i Vidovića

Nogometaši Viteza nalaze se u sjajnoj formi, te su u posljednje tri utakmice zabilježili su isto toliko pobjeda i sada su mnogo bliži sredini tabele nego donjem dijelu. Nakon dobrih igara i pobjeda protiv Zvijezde, Travnika, te lidera Borca, Vitežane naredno kolo očekuje možda i najteže gostovanje.

Izabranici trenera Ante Mišea gostuju na Grbavici kod aktuelnog prvaka ekipe Željezničara, koja se također nalazi u sjajnoj formi, te je u nizu od devet utakmica bez poraza u prvenstvu. Sigurno je da Vitez u Sarajevu putuje rasterećen, jer niko od njih i ne očekuje bodove sa tako teških gostovanja, ali svakako da ih se ne treba podcijeniti jer su ove sezoni bezbroj puta pokazali da igraju odličan nogomet.

Otežavajuća okolnost za trenera Viteza jeste što na Grbavici neće moći računati na povrijeđenog Vladimira Brankovića, za koga je ova polusezona završena, te kartonirane Gorana Jurića i Vedrana Vidovića ponajboljeg igrača kluba u posljednjim utakmicama.

Iako je veliki hendikep izostanak trojice prvotimaca za ekipu Viteza, međutim igrači koji ih budu zamijenili, a to će biti vjerovatno Sanel Alić na lijevom boku, Marko Mišić u veznoj liniji, te Haris Dilaver u napadu ostaviti srce na terenu protiv Željezničara kako bi se nametnuli treneru pred naredne utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti