Na Grbavicu će doći još dva igrača
Potrebno još fudbalera da bi se kompletirala ekipa na Grbavici

Amar Osim planira još nekoliko pojačanja

Na Grbavicu će doći još dva igrača

Harizmatični trener sarajevskog Željezničara Amar Osim suočava se sa mnogobrojnim problemima uoči početka nove sezone u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Sin vjerovatno najboljeg fudbalera kojeg je Željezničar ikada imao, Ivice Osima, na Grbavicu se vratio prošlog mjeseca, što znači da je imao zaista malo vremena za slaganje igračkog mozaika.

„Tačno je da smo imali malo vremena. Okolnosti koje su zadesile klub u posljednje vrijeme nisu bile najpovoljnije za nas, ali šta je tu je“, priča Osim u razgovoru za SportSport.ba.

Može se reći da je Željo podbacio prošle sezone, te da su igre sarajevskih plavih bile daleko ispod nivoa od kojeg smo navikli gledati ekipu sa Grbavice. Koliko možemo očekivati od Željezničara u sezoni koja je pred nama?

„Jako je teško baviti se takvim prognozama. Prva stvar je da sezona još nije ni počela, a kao drugo stoji činjenica da je Premijer liga Bosne i Hercegovine izuzetno izjednačena, te da je često vrlo mala bodovna razlika između ekipa iz vrha i dna prvenstvene tabele“, smatra Osim.

Što se tice igračkog kadra, Željo u dosadašnjem dijelu prelaznog roka i nije previše trgovao. Je li sadašnja ekipa ona koja će iznijeti teret sezone?

„Pa, nedostaje nam još nekoliko igrača da bi se kompletirali. Ne želim govoriti o kojim se pozicijama radi (zbog mira u kući op.a.), ali prelazni rok traje još otprilike mjesec dana i očekujem da ćemo u tom vremenskom periodu na Grbavicu uspjeti dovesti još dva fudbalera“, dodao je šef stručnog štaba sarajevskog premijerligaša.

Željo će već u prvom kolu nove sezone u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine biti na teškom ispitu, jer sarajevski plavi gostuju na Bilinom polju u Zenici kod ekipe Čelika.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.