Na koga su se u Sarajevu najviše oslanjali na putu do titule?

Ko je najviše vremena proveo na terenu?

Na koga su se u Sarajevu najviše oslanjali na putu do titule?

E. Škorić

Sarajevo je jučer odlukom Takmičarske komisije, koja je donijela zaključak o kraju prvenstva, osvojilo novu titulu.

Bordo tim je ponovo prvak države, a s obzirom na viđeno u 22 kola, nema sumnje da je zasluženo prvi "prošao kroz cilj".

Ovo je ukupno sedma titula za Sarajevo, a ko je najviše minuta odigrao u Premijer ligi kada su u pitanju igrači koje su vodiliHusref Musemić i Vinko Marinović?

Niko nije upisao svih 22 nastupa u Premijer ligi BiH, a najviše na terenu su proveli Mersudin Ahmetović, koji je odigrao 21 meč i upisao 1711 minuta. Poi 20 nastupa skupili su golman Vladan Kovačević (1800 minuta) te Besim Šerbečić (1798).. Dakle, ako gledamo isključivo minutažu, mladi golman je najviše vremena proveo na terenu, no to je naravno i logično.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krste Velkoski je na terenu proveo 1308 minuta i ima 19 zvaničnih nastupa u Premijer ligi ove sezone, dok su po 17 nastupa upisali Benjamin Tatar i Slobodan Milanović. Prvi je odigrao 1232 minute, a drugi 1278 minuta. Mladi Andrej Đokanović također ima 17 nastupa sa 1114 minuta provedenih na terenu. Nebojša Gavrić je u 16 nastupa upisao 1282 minute.

Ahmetović je s 13 pogodaka prvi strijelac kluba, ujedno i lige, dok je Benjamin Tatar postigao šest golova. Tatar je imao najviše asistencija - 4.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Na Seranica,Zeljkovica....
3 9
Neprilagodjeni
Svaka cast Ahmetovicu covjek nosi citav tim sa 35 godina na leđima.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi