Na Koševu se okreću mladim snagama
Mehmed Janjoš

Bordo tim očekuje protivnika u Evropskoj ligi

Na Koševu se okreću mladim snagama

Fudbaleri Sarajeva nalaze se trenutno u drugoj fazi priprema pred utakmice drugog pretkola Evropske lige, koje će bordo tim igrati sa pobjednikom duela Spartak Trnava – Inter Baku.Međutim, trener Sarajeva Mehmed Janjoš u ovim susretima neće moći najvjerovatnije računati na dva svoja iskusna igrača, jer su zbog povreda van terena Alen Škoro i Faruk Ihtijarević.

„Nadam se da ćemo odigrati što je moguće bolje u Evropskoj ligi, ali realno klubovi iz BiH ne mogu daleko u međunarodnim takmičenjima. Zbog toga su nam misli okrenute prema domaćem takmičenju“, smatra trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Do sada su klub sa Koševa napustili Dalibor Pandža i Nedim Hiroš. a od novih lica tu je samo Alen Avdić, dok se još očekuje dolazak i Dženana Hošića.

„U prvom nam je planu za narednu sezonu da u prvi tim uključimo što je moguće više fudbalera iz juniorskog pogona. Za sada smo A timu priključili pet juniora i mislim da je to pravi put, jer se okretanje mladim snagama do sada pokazalo kao veoma uspješno“, kazao je Janjoš.

Janjoš je ranije ove sedmice boravio u Slovačkoj gdje je gledao susret između Spartaka i Intera iz Bakua.

„Obje su ekipe dosta dobre i znaju šta hoće. Nisu iz prvog razreda evropskog fudbala, ali su vrlo kvalitetne i ovog momenta su sigurno u prednosti nad Sarajevom. U svakom slučaju to su pravi profesionalci koji dobro odrađuju svoj posao“, rekao je Janjoš koji je dodao da su i Spartak i Inter u ovom momentu jači od Sarajeva, ali je isto tako naglasio da će momčad sa Koševa učiniti sve da što bolje predstavi bh. fudbal.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije