Na krilima Lafate Jablonec deklasirao Ostravu

Češko prvenstvo, 4. kolo

Na krilima Lafate Jablonec deklasirao Ostravu

E. Škorić

Na otvaranju četvrtog kola, u susretu Jablonec - Ostrava, domaćin je bio i više neog ubjedljiv, slavivši pobjedu rezultatom 4:0.

Jablonec je Ostravi nanio i četvrti uzastopni poraz, čime se ovaj tim istakao kandidaturu za ispadanje, premda je još rano o tome govoriti.
Na Chance-Areni domaći su naprosto "razbili" Ostravu. Ponajviše zahvaljujući Davidu Lafati, češkom reprezentativcu koji je postigao hat-trick. Jednom se u listu strijelaca kod domaćih upisao i Vit Benes.

Jablonecu slijedi gostovanje u Kupu kod Roudnice, a onda teško prvenstveno gostovanje kod Čeških Budejovica, dok će Ostrava, nakon Kup utakmice sa Uničovom, prvi bod tražiti na svom terenu protiv Bohemiansa.

Češka liga, 4. kolo:

Jablonec - Ostrava 4:0 (Lafata 31, 56, 89, Benes 41)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.