Na ljeto odlazi "veliki" Del Piero

Legenda Juventusa, ikona, idol navijača...

Na ljeto odlazi "veliki" Del Piero

Legenda Juventusa, ikona, idol navijača, Alessandro Del Piero mogao bi na ljeto završiti fudbalsku karijeru, s obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor koji mu najvjerovatnije uprava Stare dame neće produžiti.

Naime, nakon što Del Pieru istekne ugovor sa talijanskim gigantom, najvjerovatnije je da će preuzeti jednu od direktorskih pozicija u klubu, jer mu vjerovatno neće produžiti ugovor.

Veliki Alex je oborio sve rekorde u klubu, osim jednog. Naime, najbolji strijelac Juventusa u Seriji A je Giampiero Boniperti koji je postigao 178 golova, dok je "Il Fenomeno Vero" postigao samo jedan manje. Moguće je da već sljedeće kolo u utakmici protiv Leccea obori taj rekord.

Del Pieru je ovo 17 sezona u Juventusu, a u karijeri je osim torinskog kluba igrao samo za Padovu od 1991-1993 godine u kojoj je počeo karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti