Na Old Traffordu žele igrača kojeg je Chelsea odbacio
Foto: EPA

De Bruyne na meti Crvenih vragova

Na Old Traffordu žele igrača kojeg je Chelsea odbacio

Edmir Škorić

Bivši igrač Chelseaja Kevin de Bruyne zanimljiv je rukovodstvu Manchester Uniteda.

De Bruyne je u Chelsea došao 2012. godine iz Genka, no nije se naigrao na Stamford Bridgeu. Tek je tri puta nastupao za Plavce prije nego je posuđen Genku, pa Werderu, da bi na kraju završio u Wolfsburgu.

Belgijanac je za popularne Vukove iz grada automobila odigrao 31 susret, te je postigao šest golova. 

Sada bi se mogao vratiti u Englesku jer ga želi Manchester United. Mediji u Engleskoj tvrde da je i Unitedov gradski rival, City, također zainteresovan za De Bruynea.

De Bruyne ima 23 godine i igra na poziciji ofanzivnog veznog/krilnog igrača. Za Belgiju je sakupio 28 nastupa uz sedam postignutih golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti