Na Old Traffordu žele Sergio Aguera
Napadač Atletica zamjena za Ronalda?

Ferguson "napada"

Na Old Traffordu žele Sergio Aguera

E. Škorić

Sir Alex Fergusonovim željama nikada kraja, a još jedna u nizu je, čini se, argentinski napadač Atletico Madrida Sergio Aguero. Na Old Traffordu su pred nosom izgubili nekoliko igrača ovog ljeta, pa se nadaju da će Aguera angažovati prije drugih klubova.

Manchester United želi, Real angažuje, tako je bar bilo do sada. Sir Alex Ferguson još uvijek može u svoje redove dovesti Francka Riberyja i Davida Villu, koji su meta Uniteda ovog ljeta, no Ribery je izjavio da je Real njegova jedina opcija, dok je Valencijin napadač blizu prelaska u Barcelonu.

Pronašao je Škot novo rješenje kao zamjenu za Cristiano Ronalda. Naime, radi se o mladom argentinskom napadaču iz redova Atletico Madrida. Do sada su "vragovi" doveli Antonio Valenciju iz Wigana, no onih Perezovih 80 miliona eura za Ronalda nije tek tako lako potrošiti. Znaju to i u "teatru snova", pa svakodnevno tragaju za novim igračima.

Aguero je u Atletico stigao 2006. godine iz argentinskog Independiente, trenutno ima 21 godinu. Za Madrižane je odigrao 49 utakmica i postigao 13 pogodaka. Sa nacionalnom vrstom osvojio je zlatnu medalju na OI u Pekingu prošle godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.