Na Piplicinom oproštaju pada rekord stadiona

U petak oproštajna utakmica Tomislava Piplice

Na Piplicinom oproštaju pada rekord stadiona

Oproštajna utakmica bivšeg golmana bh. reprezentacije Tomislava Piplice mogla bi srušiti rekord po broju prodanih karata na stadionu Energie Cottbusa.

Danas je uprava Energiea objavila da je već prodala oko 11.000 ulaznica, a dosadašnji rekord  je 15.140, koliko je bilo ljudi 26. aprila na utakmici protiv Union Berlina. U bivšem klubu Tomislava Piplice su sigurni da će do petka taj broj prodatih ulaznica biti premašen.

41-godišnji Piplica se prošlog ljeta oprostio od aktivnog igranja nakon 11 sezona provedenih u Energie Cottbusu. Iako ne igra već godinu dana zvanični oproštaj će biti u petak u Cottbusu.

Za tim Cottbusa će igrati bivši Piplicini suigrači, Vasile Miriuta, Detlef Irrgang, Christian Beeck i drugi, dok će za „Piplica tim“ igrati Sergej Barbarez, Zvonimir Soldo, Davor Šuker i mnoge druge legende.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti