Na Policama mogu biti zadovoljni prvim dijelom prvenstva

Leotar je četiri boda udaljen od Evrope

Na Policama mogu biti zadovoljni prvim dijelom prvenstva

Kada se sve sabere Trebinjci mogu biti zadovoljni svojim nastupom u proljetnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mjesec august bio je jako dobar za Leotar. U prvom kolu na Police je stigao mostarski Zrinjski koji je ove sezone svima bio tvrd orah. Mostarci su se međutim kući vratili pognutih glava, Leotar je slavio 1:0. U narednom kolu momčad iz Trebinja je gostovala u Bijeljini. Uspio je Leotar i u ovom susretu sačuvati svoju mrežu, pa su Trebinjci na Police odnijeli bod. 

 

U trećem kolu u Trebinje je stigao Čelik, koji je odlično otvorio sezonu otkinuvši Sarajevu bod na koševu. Isto Zeničani nisu mogli ponoviti protiv Leotara koji je još jedan susret završio bez primljenog pogotka. Ekipa sa Polica je slavila 1:0.

 

U četvrtom kolu Leotar je upisao prvi poraz, a prejak je za Trebinjce bio Rudar iz Prijedora. Sa 3:1, ispratili su Leotar natrag u Trebinje. U narednom kolu bez većih problema savladana je ove sezone nemoćna Gradina, 3:0. 

 

Do kraja septembra Leotar više neće upisati niti jedan trijumf, a razlog tome su dueli sa sarajevskim klubovima i izuzetno težak raspored. Prvo je Olimpic na Otoci savladao klub iz Trebinja, minimalno, 1:0. Potom je na Police stigao tada lider prvenstva Sarajevo i suvereno slavio 3:0. 

 

Leotar je pokušao prekinuti negativan niz u Mostaru, a Trebinjci su uspjeli ostati neporaženi, ali ne i slaviti, pa je u Vrapčićima završeno, Velež - Leotar 1:1. Pobjeda se na Policama konačno proslavila u susretu sa GOŠK-om. Gabeljani su odigrali dobar susret, ali je Leotar slavio, 4:2. 

 

U narednom kolu na Police je stigao Široki Brijeg. Gosti su bez većih problema slavili 3:1 i kući odnijeli tri boda. Potom je uslijedilo gostovanje na Piroti, a iz grada vezira vratili su se sa jednim bodom, susret je završen rezultatom, 1:1.

 

Uslijedila su dva velika trijumfa Trebinjaca. Prvo je na Policama pao Borac. Trebinjci su bili bolja ekipa i slavili, 2:0. U narednom kolu uslijedilo je gostovanje Zvijezdi, a u Gradačcu je Leotar upisao jedinu gostujuću pobjedu. Slavila su Hercegovci, 1:0. 

 

Posljednja dva kola nisu mogli do trijumfa, prvo je na Policama za Trebinjce prejak bio aktuelni prvak Željezničar, koji je bez većih problema slavio 2:0. U posljednjem susretu u Istočnom Sarajevu, Slavija i Leotar odigrali su miroljubivo, bez golova. 

 

Iz kupa je ekipa Leotra ispala još u ranoj fazi takmičenja, u šesnaestini finala, a Trebinjce je izbacila upravo Slavija. Nije Leotar odigrao loše taj susret, ali je Slavija iskoristila svoju jedinu priliku i slavila, 1:0. 

 

Najbolji strijelac Leotara u prvoj polusezoni bio je Borivoje Filipović sa četiri postignuta gola, a slijede ga Dejan Janković i Jovan Radivojević sa po tri. Zdravko Šaraba postigao je dva. Najviše minuta odigrali su Boško Milenković, Borko Novaković i Srđan Andrić, njih 1260. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Leotar može biti zadovoljan na kraju polusezone. Od zone ispadanja su udaljeni deset bodova i u nastavak prvenstva ulaze rasterećeni. Treće mjesto im bježi svega četiri boda. Malo bolji rezultati protiv težih protivnika mogli su Leotaru donijeti na pauzi i poziciju koja vodi u Evropu, ali ekipa iz Trebinja ne smije biti nezadovoljna ni do sada urađenim u Premijer ligi.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.