Na probi u Željezničaru tri Brazilca i jedan Latvijac

Plavi će mijenjati igrački kadar na zimu

Na probi u Željezničaru tri Brazilca i jedan Latvijac

Fudbaleri Željezničara reprezentativnu pauzu koriste kako bi se što bolje spremili za izazove u nastavku sezone. Željo ima imperativ izlaska u Evropu, a to će biti teško ostvarivo nastavi li klub sa Grbavice bilježiti rezultate kao u dosadašnjem dijelu sezone.

Lako se da nagovijestiti da će Plavi znatno promijeniti igrački kadar već na zimu. Nekoliko fudbalera se nalazi na izlaznim vratima Grbavice, a na treninzima su se već pojavila neka nova imena.

Sa prvim timom Željezničara u posljednjih nekoliko dana treniraju tri Brazilca: Klebson, Yuri i Mailson, a nedavno im se pridružio i Latvijac Vitalijs Barinovs.

Yuri igra na poziciji centralnog defanzivca, Klebson je zadnji vezni. dok Mailson igra na pozicijama lijevog beka i lijevog krila. Sva tri fudbalera u Željezničar stižu kako bi se pokušali nametnuti struci najtrofejnijeg bh. kluba i tako započeli svoju evropsku karijeru. O njima tek znamo da su u prošlosti bili članovi klubova koji nastupaju u 3. i 4. rangu brazilskog fudbala.

Latvijac Vitaljis Barinovs je bivši član Ventspilsa, ima 22 godine i bivši je U-21 reprezentativas svoje zemlje, za koju je odigrao osam utakmica. Njegova prirodna pozicija je zadnji vezni, ali Barinovs može odgovoriti zahtjevima i na poziciji desnog beka.

O statusu pomenutih fudbalera će se odlučivati u narednom periodu, a za nekoliko sedmica bi trebalo biti poznato hoće li, i koji će od njih potpisati ugovor sa Željezničarom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo i to da su fudbaleri Plavih na današnjem treningu međusobno odmjerili snage, a 'naranđasti' su savladali 'žute' rezultatom 3:0 (Diatta, Beganović, Hodžurda).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.