Na proljeće potvrditi opstanak u Premijer ligi BiH

Vitežani prijatno iznenađenje

Na proljeće potvrditi opstanak u Premijer ligi BiH

Od ove sezone novi član Premijer lige BiH ekipa Viteza pozitivno je iznenađenje za nogomet u našoj zemlji. Klub koji može biti pozitivan primjer mnogim klubovima u našoj zemlji kako se radi bez obzira što dolaze iz male sredine.

Vitez je sve domaće utakmice igrao na stadionu Kamberovića polje u Zenici jer njihov stadion se rekonstruiše i priprema za drugi dio sezone, kada će Vitežani na Gradskom stadionu u Vitezu igrati svoje domaće utakmice.

Ekipa koju je na klupi vodio Valentin Plavčić prvih šest kola nije zabilježila pobjedu u prvenstvu, a onda je došla utakmica protiv Širokog Brijega i prva pobjeda u prvenstvu. U narednih sedam kola ekipa je osvojila samo pet bodova i poraz od Rudara u Prijedoru, iako su skoro čitavu utakmicu igrali s igračem više prelila je čašu kod rukovodstva kluba, koji su se odlučili na prekid saradnje s Plavčićem.

Na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa za novog trenera izabran je bivši igrač i trener splitskog Hajduka Ante Miše. Pod dirigentskom palicom ovog stručnjaka iz Hrvatske, ekipa je osvojila 12. bodova u pet odigranih kola što ih je na polusezoni dovelo do 11. pozicije sa 22 osvojena boda što je osam više od ekipe Travnika, koja se nalazi na mjestu koje naredne sezone vodi u niži rang.

Vitežani su ove polusezone igrali dopadljiv i napadački nogomet posebno na domaćem terenu, a podatak da su ih samo Sarajevo (0:2), te Željezničar na Grbavici (3:1), pobijedili s više od jednog gola razlike dovoljno govori koliko su bili ravnopravan rival ostalim klubovima iz Premijer lige.

Igrač sa najviše provedenih minuta na terenu je stoper Armin Imamović, koji je skupio 1620 minuta u 18. odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Najbolji strijelac ekipe je Vedran Vidović s pet postignutih golova, slijedi Armin Kapetan sa četiri gola, te Anel Dedić i Jasmin Smriko s tri pogotka.

Vitez se zahvalio četvorici igrača koji su činili ekipu u prvoj polusezoni, dok planiraju dovođenje nekoliko igrača s kojim bi potvrdili opstanak u ligi, a prema najavama rukovodstva kluba i trenera, želja im je da Vitez sezonu završi u sredini tabele, gdje im je po kvalitetu i igračkom kadru sigurno i mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.