Na Skupštini Slobode licenca glavna tema

Dvije tačke na dnevnom redu

Na Skupštini Slobode licenca glavna tema

E. Dindić

Skupština FK Sloboda Tuzla počela je žestoko. Prisutno je 22 delegata od mogućih 41 i omogućen je kvorum. Današnja skupština svela se na probleme koje Sloboda ima i prisutni su referisali o tim problemima. 

Dnevni red Skupštine sveo se na dvije tačke, a to su: Informacija o problemu na realaciji Upravni odbor FK "Sloboda" Tuzla- Nogometni Savez BiH i Razno. Potom je riječ uzeo predsjednik UO Senad Mujkanović koji se obratio prisutnim delegatima. 

"Zaista smo uradili veliki posao, od kako je bivša uprava otišla. Nismo imali ništa svoje, radilo se u Čaklovićima i sve, a najmanje u klubu. Ne bih da vam dosađujem tim stvarima, ali ono što je najbitnije i najvažnije je problem oko te licence. Danas se trebalo odlučivati da li će nam uzeti ili ostaviti licencu. Međutim, zbog navodnog nedostatka kvoruma ostavljeno za sutra u 12 sati. Zbog prisile i straha da nećemo izgubiti licencu uplatii smo još neka sredstva. Volio bih da mi ovdje svi vidimo, da li je to osnovno ili nije", rekao je Mujkanović, te dodao: 

"Isti sporazum Đidića su odbili, a ove prihvataju. Zanimljivo je da su nas Mahir Karić i Aldin Đidić prijavili poreznoj. O ljubavi bivšeg predsjednika govori najbolje današnja stvar gdje za isti novac uzeo fudbalera Slobode, ali garant mu je dao ispod ruke. Zanimljivo da nijedan fudbaler koji nas tuži, ne poklapa se šta on i kako traži. Moram ovo da napomenem da smo hotelu Tuzla platili 80.000 KM ceh koji je popio trener Husref Musemić i Saša Vugdalić i gosti koji su bili. Moram da se osvrnem na sva potraživanja koja smo platili za vrijeme našeg djelovanja. Imamo prohodan račun, i zaista ide sve odličnim tokom.  Za prošlu godinu od 500.000 hiljada maraka nije opravdano 120.000 hiljada maraka pa mi dobijamo 380.000 hiljada maraka. I to nam je bivša uprava ostavila u amanet. Još malo dobre volje, pozitive, osmijeha i dolazaka činiće nam ovaj težak posao lakšim. Dođite i pomozite nam da Sloboda prodiše. Evo ja ću mu pokazati dugove, koji je bivši predsjednik rekao da će platiti za vrijeme svog djelovanja pa neka izvoli. Došla su nova potraživanja, pokušaćemo da nove dugove stavimo u ovaj u reprogram, da nam rata bude veća. Zaista ovo je novi teret na Slobodu", naglasio je je Mujkanović i nastavio:

"Spreman sam da sa bivšim predsjednikom sjednem i da razgovaram o vođenju kluba. Ko je kako i šta vodio, neka se javi kako šta i gdje. Bitno je da se svi stavimo i da budemo Sloboda. Od onih najmlađih do onih najvećih. Malo nam je falilo da uđemo u Europu. Najviše me boli što na stadionu nema ljudi, kese piva i bašte wi-fi pogleda se i to je to. Pokušavamo da napravimo djecu, da prodamo i tako klub da funkcioniše. Nadam se da ćemo imati za stotu godišnjicu titulu, ali bez pomoći svih građana to je neće biti moguće", zaključio je Mujkanović.

Poslije toga riječ na Skupštini uzeo je pravni zastupnik Dino Kikanović koji  je prisutnima želio da pojasni realaciju o problemu na relaciji Upravni odbor FK Sloboda Tuzla- Nogometni/fudbalski savez BiH. 

"Šta da vam kažem smatram da su njihovi uslovi odnosno potraživanja Kostića i ostalih igrača nerealni. Neki članovi NSFBIH su nudili, prije svega gospodin Merdanović nam je poslao poruku da uradimo kompezaciju, odnosno da ne talasamo stvari i da će iduće godine biti drugačije. Zanimljivo je da su preinačili zahtjev npr. Kostića koji je bio 60.000 KM mi smo uplatili 28,500 KM radi opreza. Međutim, po novom zahtjevu saveza, potraživanja Kostića zaista nerealni odnosno da su sada 83.000 KM. Revizvor Saveza nam je poslao da mi nikome ništa ne dugujemo, ali onda ponovo druga odluka te iste gospođe da mi dugujemo. Zaista ne znam nonsens šta da vam kažem. Nogometni savez TK je poništio ove odluke, jer smatra da su odluke neosnovane. Iz nekog razloga ovi sporazumi, odnosno interni akti zaista neosnovani, odnosno to je njihov stav da se ne bave onima što nije kod njih referisano. Dvostruki aršini na djelu zaista ne znam kako da se plati, kada se cifra mijenja iz minuta u minut", zaključio je Kikanović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Član UO Slobode Mensur Alić bio je žestok u svom obraćanju prisutnima. 

"Počeo se ovaj grad da dijeli, na Azmirove i druge. Gospodo svaki dan nam izleti 100.000 hiljada duga. Imamo Savez imamo sve protiv sebe, ali daj pomozite. Ovdje neko ašćare želi da uništi Slobodu. Dajte pomozite nam kako da uradimo ja sam rekao da sam znao da je ovako stanje nikada ušao ne bih. Posudim pare, nema prazna kasa, skupimo nešto i to dođe na naplatu. Ja mislim da to niko ne može izdržati. Dajte vi na portalima kada udaraju presjednika, da vi odgovorite, a ne mi. Ovo ja za milion maraka ne bih radio, što je predsjednik Mujkanović uradio", rekao je Alić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi