Na Tušnju se igra jedna od važnijih utakmica sezone

Najava utakmice 20. kola

Na Tušnju se igra jedna od važnijih utakmica sezone

E. Škorić

Utakmicama Sloboda - Radnik, te Široki - Zrinjski danas će se kompletirati 20. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su i jučerašnji mečevi bili izuzetno zanimljivi, neki poprilično neočekivani rezultati, ipak najbolje od ovog kola ostaje za kraj vikenda.

Sastaju se prvi i četvrti u derbiju kola, te drugi i peti. U Tuzli, Sloboda će pred svojim navijačima da uradi sve kako bi došla do pobjede i kako bi, u stilu Leicestera u Engleskoj, ostala na vrhu tabele. 

Tuzlaci su drugi dio sezone otvorili remijem u Banjoj Luci (0:0), mada su crveno-crni definitivno mogli, uz malo hrabriju igru, da ostvare pobjedu i sada bi po njih stvari bile drugačije. Ovako će morati da jurišaju od prve minute na gol Radnika. Remi može da bude dobar u nekim okolnostima, no samo dva boda iz prva dva kola definitivno je premalo za ekipu koja pretendira na prvo mjesto.

Trener Husref Musemić morat će odraditi taktički dobar posao, budući da mu u goste dolazi Radnik. Tim iz Bijeljine može svakoga da dobije, trener Slavko Petrović posjeduje bogato trenersko znanje i zna kako da se suprostavi bilo kome i bilo gdje.

Na ruku mu ne idu brojne povrede, ne igra ni Joco Stokić, ali to ionako uvijek može da bude mač s dvije oštrice.

"Imamo problema s igračkim kadrom. Stokić ima upalu pluća, Janković je i dalje u krevertu, Obradović ima temperaturu, Mašić nije trenirao tri sedmice, Lazić je propustio pripreme... Dakle, puno problema, ali opet vjerujem u dobar rezultat na Tušnju", poručio je trener Radnika Petrović u petak u najavi utakmice za SportSport.ba.

"Rezultati iz prvog kola su nam išli u korist, no vidjećemo kako će se ovog vikenda stvari razvijati. Radnik je ekipa koju respektujemo jer imaju dobar skor vani. Ipak, uz maksimalno poštovanje prema njima, mi želimo do pobjede. Prvi smo na tabeli, želimo tu i ostati. Samo pobjeda nam odgovara", kazao je Musemić.

Sloboda nakon 19 kola ima 41 bod. Tuzlaci su ostvarili 12 pobjeda, pet remija i samo dva poraza, dok je Radnik četvrti sa 38 bodova, a u dosadašnjem dijelu sezone je upisao 11 pobjeda, pet remija i tri poraza. U jesenjem dijelu Radnik je poražen u Bijeljini od Slobode s 1:0. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda i Radnik igraju danas od 15 sati na Gradskom stadionu Tušanj uz direktan prijenso na Moja TV. Utakmicu sudi Admir Šehović iz Sarajeva, a pomoćnici će mu biti Senad Ibrišimbegović iz Travniak, te Dženan Milić iz Sarajeva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi